Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков: «НІБУЛОН» - це гордість Миколаївської області

06/07/2015

6 липня міністр аграрної політики Олексій Павленко разом з головою облдержадміністрації Вадимом Меріковим та головою обласної ради Володимиром Лустою відвідали суднобудівний-судноремонтний завод «НІБУЛОН».

Сьогодні завод активно проходить будівництво несамохідних суден проекту «NBL-91», призначених для мілководних річок. Делегація відвідала буксири «Нібулон-4», «Переяславський» самохідне судно.

«Підприємство «НІБУЛОН» - це гордість Миколаївської області. Це і трейдерне, і аграрне, і суднобудівне підприємство. На превеликий жаль, сьогодні суднобудування в нашій області піднімає лише одне підприємство - «НІБУЛОН». Я впевнений, що влада буде йти назустріч, щоб в Україні розвивалося суднобудування», - сказав Вадим Меріков після огляду суднобудівного заводу.

У свою чергу генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський зазначив, що за довгі роки компанія вперше не відчуває утисків з боку влади.

«Я сьогодні з радістю показую досягнення нашої компанії, це стало можливим завдяки підтримці голови облдержадміністрації, Міністерства АПК і всіх гілок влади. Всі питання, що стосуються нашої компанії, не просто почуті, але й надається допомога у їх вирішенні. Без зволікань, без бюрократії - всі налаштовані підтримувати реального товаровиробника, суднобудівника, компанію, яка тільки за минулий рік заплатила 320 мільйонів гривень податків різних рівнів».

За словами Олексія Вадатурського, 1 мільярд 600 мільйонів доларів компанія інвестувала в аграрний сектор України, в тому числі суднобудування і будівництво елеваторів. На суднобудівному заводі було створено 500 нових робочих місць.

Він розповів, що підприємство запрошене для участі в Конгресі, яке відбудеться в найближчі дні в Америці. Це дасть можливість підприємству презентувати проект судноплавства в Україні, розвитку логістики, зернової індустрії і елеваторного будівництва.

«Дійсно, підприємство «НІБУЛОН» - одне з кращих в Україні, з українським капіталом, українським менеджментом. Компанія, яка проінвестувала кошти для розвитку річкової логістики, а на суднобудівному заводі будівництво відповідає світовим стандартам. Упевнений, що принцип «єдине вікно» - зменшує бюрократичні зволікання і прибирає корупційні складнощі. Підприємство - приклад позитивної організації роботи», - сказав міністр АПК Олексій Павленко.

Оглянули і перевантажувальний термінал, а також центр - «єдине вікно». Це єдиний центр в Україні, такого рівня, в якому можна оперативно отримати всі необхідні документи. Також делегація відвідала виробничу лабораторію, в якій проходить комплексне дослідження всіх видів зернових. І навіть спробували свіжовипеченний хліб з цьогорічного врожаю.

Що ж стосується перевантажувального терміналу, на ньому створені всі умови для відпочинку водіїв, також передбачені місця для відстою транспорту в денний час.

За словами Олексія Вадатурського, у планах компанії поглиблення дна річки, що дасть можливість розвантажити транспортні артерії області. «Цього року, з 1 серпня, компанія планує приступити до виконання поглиблювальних робіт по Південному Бугу. До цього часу вже будуть готові перші баржі та буксири, призначені для експлуатації на Південному Бузі. Це дасть можливість перевозити зерно не по автомобільних магістралях, а по річці», - сказав Олексій Вадатурський.

Також, у найближчі роки компанія планує побудувати 8 річкових підприємств і довести обсяг елеваторної ємності до 2,5 мільйонів тонн в Україні. За його словами, цього року компанія вже перевезла Дніпром 1,5 мільйон тонн вантажу. «На цей маркетинговий рік стоїть завдання довести до 3 мільйонів тонн. Протягомі 5 років ми плануємо досягти 5 мільйонів тонн, забезпечивши перевезення по Дніпру, Південному Бугу, Дністру».

Всі новини →