Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Президент у Кривому Розі провів нараду щодо боротьби зі злочинністю, контрабандою та корупцією у південно-східних областях

17/07/2015

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент провів нараду з керівниками правоохоронних органів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської та Херсонської областей та головами облдержадміністарцій. В заході взяв участь і голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков.

Президент наголосив на необхідності потужної та ефективної координації дій у боротьбі зі злочинністю, корупцією та контрабандою у цих південно-східних регіонах, які найбільше потерпають від близькості до зони АТО.

Глава держави зазначив, що на сьогоднішній день ситуація у південно-східних областях залишається чи не основним фактором нестабільності у державі. «Сусідство» з територією, на якій вже більше року тривають бойові дії, впливає на виток у незаконний обіг чималої кількості вогнепальної зброї та боєприпасів. Особливо Президент привернув увагу до високого рівня терористичної загрози, намагань дестабілізувати ситуацію, поширити невдоволення діями владних структур і сформувати у громадян відчуття неспроможності силових підрозділів навести порядок та забезпечити надійний захист населення.

«Боротьба зі злочинністю, контрабандою та корупцією має бути ключовим нашим пріоритетом, і на цьому внутрішньому фронті ми переможемо», – наголосив Президент. Глава держави відзначив особливу роль, яку зіграють у цій боротьбі нові свіжі кадри, які прийдуть за результатами набору в нову поліцію, а також нової прокуратури, реформованої відповідно до Закону, який нещодавно набув чинності та який передбачає конкурсний відбір прокурорських кадрів.

Президент наголосив на необхідності координувати всі дії щодо боротьби з контрабандою у південно-східному регіоні через Антитерористичний центр при СБУ. Йдеться про створення мобільних груп у складі прикордонників, військових, правоохоронців, податківців та волонтерів, яким Глава держави пообіцяв тверду підтримку. «Рішення щодо забезпечення пальним, надання автомобілів приймаються, накази військовим про супровід мобільних груп відповідним силовим прикриттям дані. Я вважаю, що це реальний перехід від розмов, якими багато днів та тижнів займалися, до реальних, конкретних дій. Ключова позиція – з нами є підтримка суспільства, і, коли ми маємо підтримку суспільства, ніхто нас не зупинить – ніякі корупційні оборудки, «криші», схеми не зупинять рішучості наших дій», – заявив Глава держави.

Говорячи про облаштування логістичних центрів на лінії зіткнення, Президент наголосив, що необхідно створити можливість українцям, які опинилися на окупованих територіях і які потерпають від браку найнеобхідніших товарів, придбати собі харчі, ліки «за українськими, а не російсько-терористичними цінами».

Президент доручив забезпечити роботу пропускного пункту на межі з Кримом. «Я даю доручення включити до складу прикордонників, які працюють там, кримських татар. Службі безпеки України – відправити посилену київську групу, щоб моніторили ситуацію щодо корупції. Державній фіскальній службі – визначити питання щодо посилення там кадрових позицій і сьогодні доповісти термін, коли ми там облаштуємо логістичну зону, яка дозволить нам доглядати і забезпечити умови українським громадянам, які перетинають лінію з окупованою територією», – сказав Президент.

У нараді також взяли участь Голова Служби безпеки України Василь Грицак, Голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, Заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе, заступники Глави Адміністрації Президента Андрій Таранов та Дмитро Шимків, Радник Президента Юрій Бірюков, координатор волонтерського руху «Народний тил» Георгій Тука.

Всі новини →