Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська закликала медиків думати не штампами, а шукати нові підходи

05/08/2015

Сьогодні, 5 серпня, представники медичної галузі підбили підсумки першого півріччя та визначили основні напрямки роботи.   

«Сьогодні важко знайти галузь, важливішу ніж охорона здоров’я, так само важко знайти галузь, ситуація в якій була б настільки проблемною, настільки критичною та кричущою. Основним індикатором якості медицини є підвищення тривалості життя населення. Цей підхід радить думати не штампами, а шукати нові підходи і мислити результатами надання якісної послуги. Дивитися на те, як проходить реформування в інших країнах, брати досвід інших областей та міст і будувати свою модель якісного надання послуг пацієнтам та підвищення рівня роботи кожного лікаря», – зазначила заступник голови облдержадміністрації  Оксана Янішевська.

Вона зазначила, що виклики сьогодення в більшій мірі спрямували роботу галузі  на надання комплексної допомоги військовослужбовцям, які повернулися з зони проведення АТО:  «Нами прийняті відповідні рішення та надані доручення щодо створення в кожній центральній районній лікарні окремої палати для ветеранів та воїнів АТО».

Оксана Янішевська доручила начальнику управління охорони здоров’я Маргариті Капусті взяти реалізацію цієї програми під особистий контроль та закликала лікарів змінити своє ставлення до учасників бойових дій: «Не припустимі черги та бюрократичні підходи. Герої, які повертаються з війни, на сьогоднішній день, найбільш вразлива категорія, яка потребує особливого відношення».

Розповіла заступник голови облдержадміністрації про нововведення в галузі.

«Вперше в Миколаївській області  буде започаткована система електронних закупівель, її впровадження почнеться саме з галузі охорони здоров’я. Ця система вже розроблена та вдало реалізовується в Міністерстві оборони. Реалізація цього проекту допоможе заощаджувати бюджетні кошти та унеможливить хабарництво та «відкати». Також, у нас вводиться система відкритих конкурсів на посади головних лікарів. Сьогодні ми вже маємо досвід проведення такого конкурсу на посаду директора департаменту освіти, науки та молоді», – сказала вона.

Всі новини →