Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська: Важливо зберегти приміщення колишнього кінотеатру «Іскра»

11/08/2015

Приміщення цілісного майнового комплексу колишнього кінотеатру «Іскра» дійсно можна назвати багатостраждальним. Змінювалися власники,  орендатори, виділялися великі кошти на нові «помпезні» проекти, але на сьогоднішній день приміщення перебуває у жахливому стані. Протікання даху, занедбані приміщення, з «коренем» викорчуванні комунікації і це далеко не повний список всіх бід.

Сьогодні під головуванням заступника голови Оксани Янішевської пройшла робоча група з питання розгляду та пропозицій подальшого використання «Іскри».

«Головне зберегти приміщення, не втратити, не законсервувати, а знайти оптимальне рішення для його подальшої експлуатації. Перепрофілювавши призначення, в нас є шанс не втратити будівлю», – сказала Оксана Янішевська.

На першому етапі було вирішено вивчити проектну документацію та провести технічний огляд. Всі члені комісії зійшлися в головному – таке приміщення не придатне для розміщення в ньому філармонії, ані за технічними показниками, ані за естетичним виглядом.

Як варіант розглянули використання приміщення для спортивних секцій батутистів, легкоатлетів та фристайлістів. За словами начальника відділу з питань фізичної культури і спорту Олександра Садовського, створивши всі умови, в залі могли б займалися не менше 300 спортсменів. Тим паче потреба у новому спортивному комплексі є, оскільки ФОК, який розташований в цьому мікрорайоні приймає дуже велику кількість людей. Через нестачу приміщень та великий наплив, заняття іноді тривають до пізнього вечора.

Він, оглянувши приміщення, зазначив, що за технічними характеристиками будівля цілком підходить для спортивного комплексу. 

Всі новини →