Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

«У чому наша проблема?» - молоді режисери змагалися у конкурсі короткого метру

27/09/2015

Сьогодні, 26 вересня, за підтримки облдержадміністрації відбувся фінальний показ фільмів-учасників конкурсу короткометражного кіно «Громадський проектор» на тему «У чому наша проблема?». Цей конкурс, що проходить вже другий рік поспіль,  був оголошений 15 травня, і за чотири місяця організатори отримали більше 40 картин від молодих режисерів з Миколаєва та області, Одеси, Херсона та Києва. Для миколаївських глядачів члени журі відібрали 28 короткометражок, які, за їх оцінкою, заслуговують на особливу увагу. 

Директор департамента освіти, науки та молоді Алла Веліховська також взяла участь у фінальному показі фільмів і зазначила, що український кінематограф в рази кращий за світовий: «Назви тих фільмів, які будуть сьогодні представленні – це дійсно філософські проблеми. Не люблю коли кажуть «українське кіно може бути не гірше за європейське» - воно краще, тому що роблять його такі люди як ви».

Голова оргкомітету конкурсу «Громадський проектор» Андрій Лохматов подякував обласній адміністрації та головному партнеру  фонду Ігоря Янковського «Інніціатива заради майбутнього» за підтримку в проведенні конкурсу.

Голова колегії журі Андрій Халпахчі розповів, що конкурс «подорослішав» за останній рік: «Програма цьогорічного показу не поступається багатьом фільмам розвинутих кінетомаграфічних країн світу. Найголовніше, що з’явилося в фільмах – виразна громадянська позиція і бажання та вміння щось сказати».

 Присуджували призові місця п'ять членів колегії журі: директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, український кінорежисер сценарист, актор, Заслужений діяч мистецтв України Михайло Іллєнко, директор Інституту філології ЧДУ імені Петра Могили, кіноексперт Олександр Пронкевич, кінорежисер , директор кіностудії «Ніко-фільм» Байрам Гаджиєв і кандидат політичних наук, доцент кафедри політичних наук ЧДУ імені Петра Могили, кіноексперт Леся Левченко.

Режисери змагалися у двох номінаціях «Ігрове кіно» та «Документальне кіно». У номінації «Документальне кіно» перемогли: 3 місце – «Танці на кістках» (Андрій Прокопенко м.Миколаїв), 2 місце – «НеЗалежні» (Кирило Ющішен м.Миколаїв), 1 місце – «Кохання є закон» (Анастасія Тиха м.Київ) та «Наждак» (Мішель Ладес м.Київ).

Переможці номінації «Ігрове кіно»: 3 місце – «Зрада» (Сергій Паламарчук м.Миколаїв) та «Тонкі ніті» (Сергій Анашкін м.Южний), 2 місце – «Лист з малої батьківщини» (Євген Уманов м.Миколаїв) та «Toxic ТВ» (Дмитро Дибін, Тетяна Червоній м.Одеса), 1 місце - «Закохайся в Миколаєв, якщо насмілишся» (Анжела Богаченко м.Миколаїв).

 Робота «180 градусів» режисера Натани Бундук з м.Миколаїв стала переможцем в номінації «Глядацькі симпатії».

Справжнім подарунком для молодих режисерів став той факт, що фільми «Закохайся в Миколаєв, якщо насмілишся» та «Наждак» було відібрано до Національного конкурсу корткометражного фільму «Молодість».

Гурт PERFORMANCE BIG BAND радував присутніх джазовою музикою перед початком показу. 

Всі новини →