Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська: Підвищення соціальних стандартів вже сьогодні

07/10/2015

 «Підвищені пенсії та заробітні плати для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня. Вже на початку цього місяця пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень», - розповіла заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. 19% - для зарплат висококваліфікованих працівників, 13% - пенсіонерів.

Мінімальна заробітна плата становитиме 1378 грн., мінімальна пенсія -  1074 грн.

Зокрема, учителям без категорії буде додано 470 грн, із категорією - 605 грн, сімейному лікарю - 453 грн, медсестрі - 304 грн, працівникам соціальної сфери - 304 грн, бібліотекарям - 348 грн. Що стосується стипендій, для студентів вузів I-III категорії передбачено підвищення на 112 грн, I-IV категорії - 95 грн. Одинокі матері отримають 350-727 грн. Люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 гривень.

«Владою створено всі умови для підвищення соціальних стандартів та життєвого рівня населення. Реальне підвищення заробітних плат та пенсій, нові умови надання пільг, спрощенна процедура отримання житлових субсидій – це і багато іншого в значній мірі підвищить рівень соціального захисту українців»», – пояснила Оксана Янішевська.

 

Всі новини →