Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Підбито підсумки благодійної акції «Зігрій солдата»

13/10/2015

Результат благодійної акції «Зігрій солдата» - 70 спальних мішків і покривал для військовослужбовців. За словами директора департаменту освіти, науки та молоді Алли Веліховської, школярі та студенти Миколаївської області провели благодійні ярмарки, концерти, флешмоби, щоб зібрати кошти для придбання важливих і потрібних речей для військових.

«Інтернатні заклади, крім того, що приєдналися до акції «Зігрій солдата», зібрали багато маленьких подарунків для наших хлопців: листи, малюнки, обереги, фотографії, поробки, прапори, а також теплі речі. Діти роблять все, щоб зігріти наших воїнів. Дуже приємно, що навіть подумали про тих, хто буде доставляти цей вантаж і напекли пиріжків і булочок», - розповіла Алла Веліховска.

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська розповіла, що подібні акції проводяться постійно і не тільки до свята Дня захисника України.

«Ми назвали нашу акцію «Зігрій солдата», але ми розумієм, що такі дитячі малюнки та листи іноді зігрівають наших солдатів більше, ніж теплі речі. Такі акції регулярно проходять в нашій області і діти із задоволенням підтримують їх. Ми дуже вдячні всім нашим навчальним закладам, які приєдналися до акції і сподіваємося, що військовим, хто сьогодні знаходиться в зоні проведення АТО, буде тепло, приємно і затишно. Поки хлопці на передовій, миколаївці можуть спати спокійно», - сказала Оксана Янішевська.

За словами заступника військового комісара в Миколаївській області Олександра Жолудя, у зв'язку з похолоданням виникла потреба у придбанні теплих речей і спальних мішків для військових.

«Хлопці живуть в бліндажах, спальних мішків не завжди вистачає. Сьогодні вночі ми вирушаємо на передову і доставимо хлопцям вантаж, а це не тільки спальники, а й генератор, сокири, бензопили».

Він подякував керівництву області та навчальним закладам, які змогли так швидко мобілізуватися і зібрати таку велику кількість спальників.

Всі новини →