Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївщина – лідер в сфері надання соціальної допомоги демобілізованим учасникам АТО

13/10/2015

 Про це заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська сказала сьогодні, 13 жовтня, на засіданні служб та управлінь соціального захисту населення області.

Директор департаменту соціального захисту населення Ольга Сивопляс підбила підсумки роботи за 9 місяців і поставила завдання для подальшої роботи.

Оксана Янішевська подякувала працівникам соціальних служб за проведену роботу в сфері  допомоги демобілізованим учасникам АТО:

«Соціальний захист, після  фізичного захисту територіальної цілісності нашої країни – це найважливіша робота. Наші Герої – захисники нашого миру, спокою, нашого життя.

Миколаївщина – лідер серед областей України по наданню соціальної допомоги демобілізованим учасникам АТО. Такий результат досягнуто завдяки вашій роботі, турботі і виконанню тих завдань, які були поставлені».

Заступник голови облдержадміністрації розповіла, що на сьогоднішній день на Миколаївщині більше 12 тисяч мобілізованих, більше 3,5 тисяч демобілізованих, 110 загиблих  і більше 1,5 тисячі поранених.

«Нами ведеться постійна робота  - медична, психологічна реабілітація, надання пільг, соціальних гарантій, земельних ділянок та оздоровлення демобілізованих та їх сімей.  87 сімей отримали державну виплату і 86 родин отримали допомогу з благодійного фонду», - додала Оксана Янішевська.

Вона розповіла про ініціативну групу, створену при ОДА – орган допомоги військовослужбовцям. При центрі зібрано базу даних демобілізованих і їх потреби.

«Волонтери сьогодні є нашими помічниками, радниками. І всі питання соціального захисту, які виникають в області, ми маємо змогу вирішувати спільно», - підсумувала Оксана Янішевська.

Спеціалістам департаменту соціального захисту населення та колективам управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій Миколаївської області вручено подяки облдержадміністрації за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у вирішення проблем соціального захисту громадян України.

Всі новини →