Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

14 жовтня - День захисника України

14/10/2015

Цьогоріч ми вперше відзначаємо День захисника України як загальнодержавне свято. Проте така традиція сягає корінням у часи козацтва, коли 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, віддавали шану мужності і героїзму воїнів-звитяжців, які боронили рідну землю від зазіхань недоброзичливців.

Сьогодні ми відроджуємо із запиленого забуття споконвічно українську дату вшанування українських захисників, які присягнули до останнього подиху бути вірними своїй Батьківщині.

Події на cході України стали випробуванням для всього українства. Із гордістю і невимовним болем наш народ дивиться на тих, хто став живим щитом між територією війни і територією миру, наших незламних Героїв.. За спинами наших бійців продовжує синіти мирне небо, набираються сонця лани, людські домівки світяться затишком і теплом, посміхаються діти, міста і села поринають у сон без грому вибухів і автоматних черг.

Цього дня ми схиляємо голови у невимовній скорботі перед пам’яттю тих, хто віднайшов вічний спочинок по той бік миру, висловлюємо слова глибокої шани і вдячності всім захисникам, які виконують свій святий обов'язок і віддані своїй Присязі. 

Шановні захисники України! Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, міці і наснаги, щастя та благополуччя. Нехай спільні молитви за мир і спокій на нашій рідній землі стануть для вас надійним оберегом.



Голова облдержадміністрації Вадим Меріков

Голова облради Володимир Луста

 

Всі новини →