Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївців запрошують написати диктант національної єдності

05/11/2015

9 листопада, у День української писемності та мови, о 10:10 в Миколаївському національному університеті імені В. Сухомлинського (аудиторія 126) та у приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбудеться написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Захід розпочнеться зі скайп-зв’язку з усіма регіонами України, а об 11:00 викладачі, студенти, учні, представники громадськості, працівники департаменту освіти, науки та молоді ОДА напишуть диктант єдності. Цього року до акції приєднаються і вихованці інтернату №6 (вул. Рибна, 95), діти з вадами слуху, також матимуть можливість написати диктант за допомогою сурдоперекладу.

До акції можуть долучитися всі бажаючі миколаївці та жителів області. Перевірити свої знання, зазначають організатори, може кожен бажаючий. Для цього достатньо 9 листопада об 11.00 увімкнути перший канал Українського радіо або телеканал «UA.Перший». Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26. 

Акцію ще 2000-го започаткувала Національна радіокомпанія України. Щороку українці мають можливість написати радіодиктант та визначити свій рівень знань рідної мови.

За час проведення Всеукраїнського диктанту постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону.

Всі новини →