Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В Миколаївській області активно працюють Центри допомоги демобілізованим та їх сім'ям

19/11/2015

 Про це розповіли сьогодні, 19 листопада, під час наради волонтерів Центру допомоги демобілізованим та їх сім'ям з представниками структурних підрозділів, військових частин та військкомату.

Зараз соціальні працівники проводять анкетування військовослужбовців, вся інформація надходить до Центру. Тому обговорили і питання створення кол-центру та захисту персональних даних, але для цих заходів потрібні додаткові кошти.

Координатор Центру Ольга Малярчук зазначила, що найголовнішою проблемою військовослужбовців в районах залишається питання землі. Тож вирішили зібрати окрему нараду та з’ясувати всі аспекти проблеми. Неменш важливим залишається питання психологічної реабілітації.  

«Це дуже важливе питання. І військовим, і їх родинам зараз важко, їх турбують питання «як жити далі?», їм важко пристосуватися до нових обставин,  вибрати нову модель поведінки. На сьогоднішній день соціальні працівники в районах не завжди можуть надати своєчасну психологічну допомогу саме цій категорії суспільства. Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, ми зможемо допомогти більшій кількості людей», - сказала заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Ольга Малярчук розповіла, що частіше за все психологічної реабілітації потребують родичі військовослужбовців. Тому в планах не тільки створення психологічних Центрів, а й введення посади штатного психолога на місцях. 

За її словами, Миколаївщина залишається лідером по допомозі демобілізованим та їх родинам. Для обміну досвідом, вже у грудні в Миколаєві запланували  провести Всеукраїнський зїзд волонтерів.  

«Нам дійсно пощастило, оскільки ми відчуваємо підтримку влади, і нам вдалося налагодити плідну співпрацю. Там паче, що ми працюємо не тільки з демобілізованими та їх родинами, а й з мобілізованими», - зазначила Ольга Малярчук.

Оксана Янішевська додала, що влада визначила єдиний принцип допомоги всім військовим. Вона подякувала всім за плідну співпрацю та позитивні результати роботи: «Кожен відчуває відповідальність перед хлопцями, які захищають нашу країну. Саме вони та їх родини потребують нашої допомоги та турботи».

Всі новини →