Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В області створять комісію, яка перевірить готовність до складних зимових умов

09/12/2015

Відповідне доручення дав голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час сьогоднішнього засідання Ради регіонального розвитку.

Комісія перевірить підготовку районів та міст області до складних погодних умов в зимовий період. До її складу увійдуть представники МНС та Національної поліції. Результати перевірок обговорять на засіданні колегії ОДА.

За словами начальника Головного управління МНС у Миколаївській області Максима Грицаєнка вже за дорученням голови облдержадміністрації Вадима Мерікова позапланово перевірено 8 адміністрацій та 2 міста. Результати перевірок показали задовільний стан всіх служб з реагування в складних погодніх умовах в Миколаївському, Новоодеському, Баштанському районах. Він акцентував увагу на важливості формування матеріального резерву, що дасть можливість у годину пік оперативно використовувати необхідні матеріали.

За його словами 90% причин надзвичайних ситуацій є людський фактор. Найчастіше, це несвоєчасне прийняття рішення про обмеження виїзду на територію населених пунктів під час сніжних заторів.

«Тільки спільними зусиллями ми зможемо впоратися з складною ситуацією», - упевнений Максим Грицаєнко.

Його підтримав і заступник начальника Національної поліції у Миколаївській області Валерій Коба. Він повідомив, що сьогодні створений зведений загін з 200 осіб, а також, в Миколаєві сформована патрульна служба, які зможуть оперативно прийти на допомогу, в тому числі і в питанні перекриття автотрас. Також на допомогу готові прийти військові підрозділи і важка техніка.

Він запропонував впровадити план перекриття трас бетонними блоками з проїздом для легкових машин, що дасть можливість оперативно відсікти вантажний транспорт і запобігти транспортний колапс.

«Національна поліція як завжди підставить плече і буде робити все, щоб колапс не повторився», - запевнив він.

За словами директора ДП «Миколаївський облавтодор» Андрій Золотько заготовлено 10,6 тис. тонн протиожеледного матеріалу, 4,2 тонни технічної солі, на це було витрачено понад 3 млн. грн. Крім того підготовлено 51 приміщення для чергових бригад, підготовлено 102 одиниці техніки. На ремонт і підготовку спецтехніки витрачено 1 млн. грн. Заготовлено 20 куб. дизельного палива для автотранспорту.

За словами Максима Грицаєнка рятувальники завжди готові допомогти і надати спецтехніку. Але однією з проблем залишається питання придбання роторної снігоочисної машини, за допомогою якої можна було б оперативно розчищати дороги.

Вадим Меріков доручив включити витрати на придбання роторної машини в бюджет 2016 і сподівається на підтримку депутатів в цьому питанні. Тим більше ціна питання - близько 3 млн. грн.

«Нам дуже необхідна така техніка для очищення снігу, і ціна питання - близько 3 млн. грн, сподіваюся депутати підтримають нашу ініціативу», - сказав Вадим Меріков.

Всі новини →