Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

27 демобілізованих отримали одноразову допомогу та відкрили власні справи

25/12/2015

 Директор департаменту соціального захисту Ольга Сивопляс розповіла про соціальний захист демобілізованих-учасників АТО.

Так, на сьогоднішній день, у Миколаївській області обліковано 4774 учасника антитерористичної операції, з них 2479 демобілізованих учасників АТО.

Центром допомоги учасникам АТО разом з соцпрацівниками  вже анкетовано 2458 демобілізованих. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали 1895 сімей демобілізованих учасників АТО. Спеціалістами Центрів проводиться робота з 1811 демобілізованими. Під соціальним супроводом перебувають 16 сімей, в яких виховується 19 дітей.

Вона навела приклади позитивного функціонування Центрів. Так, Баштанським районним Центром допомоги учасникам АТО проведено акцію «Здійсни мрію дитини», в ході якої, зібрано кошти для придбання мобільного телефону та  планшету для доньки загиблого військового Катерини Яркової та сина безвісти зниклого бійця Івана Середич. Подарунки будуть вручені перед Новим роком.

Директор департаменту соціального захисту розповіла, що за рахунок коштів обласного бюджету оздоровлено 228 осіб, в тому числі 22 члена сім’ї. Забезпечено  протезно-ортопедичними виробами  13 осіб.

Миколаївській області за бюджетною програмою виділено кошти в сумі 10,9 млн. грн. для придбання житла сім’ям загиблих військовослужбовців та інвалідам-учасникам АТО.  На цю суму придбано 19 квартир, крім цього 4 квартири придбано за рахунок благодійних коштів.

За 2015 рік до центрів зайнятості Миколаївської області звернулося 738 демобілізованих військовослужбовця, які брали участь в антитерористичній операції. Всім було надано статус безробітного та призначена виплата допомоги по безробіттю, яка в середньому склала 2001 грн. на місяць, а 94 особи – працевлаштовано. 47 демобілізованих проходять професійне навчання та підвищили свою кваліфікацію. Після опанування основ підприємництва та участі у відповідних семінарах 27 демобілізованих військовослужбовців отримали одноразову допомогу та відкрили власні справи.

До територіальних підрозділів Держгеокадастру у Миколаївській області та органів місцевого самоврядування звернулося 5684 військовослужбовців-учасників антитерористичної операції щодо отримання земельних ділянок. За результатами розгляду  наданно дозвол на розробку проектів землеустрою щодо відведення 3150 земельних ділянок.

Всі новини →