Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаївській області успішно реалізується 12 проектів міжнародної технічної допомоги

15/01/2016

«По 7 проектам облдержадміністрація виступає в якості бенефіціара. Завдяки тільки трьом проектам Європейського Союзу ми змогли залучити на вирішення соціальних питань області більше 1,2 мільйона євро», - зазначив голова облдержадміністрації Вадим Меріков.

Нагадаємо, що в 2015 році в області розпочалась реалізація грантової програми Європейського Союзу «Підтримка громад, які опинилися під впливом конфлікту в Україні». ЄС виділив 339 тис. євро для закупівлі сучасного обладнання діалізної допомоги хворим з нирковою недостатністю, з важкими ускладненнями цукрового діабету і на ремонт та облаштування кімнат для хворих.

У рамках програми «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування вимушених переселенців» місту Миколаєву виділено 238 тис.євро. Кошти передбачені на ремонт гуртожитку для переселенців, оренду квартир, ремонт в 2-х дитячих садках, закупівлю одягу, взуття, постільної білизни, канцелярського приладдя для дітей переселенців, проведення тренінгів, семінарів з працевлаштування та організації власної справи.

«У Вознесенську стартував проект з енергозбереження в будівлях лікарні, що дасть можливість скоротити споживання енергоресурсів до 62%. Загальна сума проекту 802 800 тис.євро, з яких грант ЄС - 635 500 тис.євро», - повідомив Вадим Меріков.

Проект реалізується Вознесенською міською радою у партнерстві з Міжнародною громадською організацією «Фонд польсько-української співпраці ПАУСІ» в рамках програми ЄС «Підтримка міст Східного партнерства в реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку міста та Угоди  Мерів».

Також в області триває реалізація проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН - «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», завдяки якому в 15 районах області реалізовано 111 мікропроектів на суму 17,6 млн.грн., з яких 8,1 млн.грн. це кошти ЄС / ПРООН. Відремонтовані і оснащені 63 дитячих садка і школи, 7 медичних пунктів, 28 пунктів доступу до якісної води, реалізовано 4 проекти з вуличного освітлення, 6 - з економічного розвитку.

З 2014 року Турецьким агентством щодо співробітництва та координації (ТІКА) в Україні профінансоване 4 заклади соціальної сфери області на загальну суму 142 тис.дол.: Казанківська гуманітарна гімназія (41 тис.дол.), Казанківський Центр первинної медико-санітарної допомоги (39,7 тис.дол.), Південноукраїнський територіальний центр соціального обслуговування для фізичної реабілітації дітей з особливими потребами (26,5 тис.дол.), Миколаївський пологовий будинок №3 (34,8 тис.долл.).

Почалась реалізація 7-річного проекту Уряду Канади через Менонітську асоціацію економічного розвитку (МАЕР) «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва». Також в області через центральні органи влади реалізуються ще 5 проектів міжнародної технічної допомоги, що пройшли державну реєстрацію в Мінекономрозвитку.

Всі новини →