Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Микола Романчук про боротьбу зі стихією: Ми працювали єдиною, згуртованою командою

22/01/2016

 Про це заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук розповів сьогодні, 22 січня, під час брифінгу за участю начальника ДСНС Максима Грицаєнка, та начальника служби автомобільних доріг Олесандра Антощука на тему «Щодо заходів ліквідації сніжної стихії в Миколаївській області».

«Потрібно відзначити роботу Служби автомобільних робіт, Служби надзвичайних ситуацій, тому що це був єдиний, згуртований колектив, який виконував поставлене завдання. Ніхто не розмірковував над тим де чия техніка, пере усіма стояло одне завдання - максимально швидко і в терміни реалізувати цю програму боротьби зі стихією, - сказав Микола Романчук.

Він зазначив, що оперативний штаб по ліквідації надзвичайної ситуації був створений вчасно, і голова облдержадміністрації, начальник оперативного штабу контролював всю ситуацію цілодобово.

Микола Романчук повідомив, що основними завданнями для оперативного штабу були забезпечення населених пунктів продуктами харчування і електрикою, і забезпечення проїзджуваність доріг. З наслідками боролися 90 бригад «Миколаївобленерго», близько 360 співробітників, завдяки яким було відновлено електропостачання всіх населених пунктів області.

Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив,  що під час стихії в 2014 році, перша траса була розблокована тільки на 7-й день після початку снігопаду . Цього року ж, першу трасу відкрили вже на 3-й.

Начальник ДУ ДСНС України в Миколаївській області Максим Грицаєнко зазначив, що для боротьби з наслідками снігопаду були створені 5 мобільно-оперативних груп, які працювали на 5 основних автомобільних трасах області.

Він зазначив, що завдяки рішенню оперативного штабу  перекрити рух автомобільних доріг області вдалося мінімізувати наслідки надзвичайної ситуації. Крім того, 17 січня було прийнято рішення оголосити надзвичайний стан регіонального рівня через тривалі опади та обмежений рух автотранспорту.

«В минулому році за аналогічних обставин зі снігових заметів довелося звільняти більше 4000 автомобілів, то на цей раз - 271 транспортний засіб, у тому числі - 5 рейсових автобусів, один мікроавтобус, 40 автомобілів «швидкої допомоги». Рятувальники доставили в медичні установи 10 вагітних жінок і 26 важко хворих жителів області», - розповів Максим Грицаєнко.

Керівник головного управління ДСНС повідомив, що головою облдержадміністрації було вчасно прийнято рішення про використання матеріальних резервів області і тому ніяких проблем із заправкою техніки не було.  Всього ДСНС було задіяно 45 одиниць техніки підвищеної прохідності, і надано допомогу 685 жителям області.

Начальник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Олександр Антощук повідомив, що на сьогодні рух по всіх трасах державного значення, крім Н-14 «Олександрівка - Кіровоград - Миколаїв», відновлено рух транспорту в повному обсязі. Рух на трасі Н-14 має бути відновлений зранку 23 січня.

Олександр Антощук подякував своїм колегам з Херсонського, Вінницького та Донецького регіону, які допомогли спеціальною технікою.

 Микола Романчук додав, що область потребує у спеціальній шнекороторній машині, яка зараз в області одна – на балансі Южноукраїнської АЕС. За словами заступника голови облдержадміністрації, потрібно 4 одиниці такої техніки, вартість кожної - 3,8 млн.грн.

Всі новини →