Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков ініціює перед депутатами питання придбання нової спецтехніки для боротьби зі сніговою стихією

27/01/2016

В ефірі передачі «Запитай у влади» на телеканалі «Миколаїв» голова облдержадміністрації Вадим Меріков розповів про ліквідацію наслідків снігової стихії.

За його словами, однією з головних проблем залишається недостатня кількість спецтранспорту. Так, у місті Миколаєві 29 одиниць спецтехніки, Львові – 120, Одесі – близько 70. Що ж стосується області та районів, то ситуація зі спецтехнікою ще гірше, так як багато автомобілі 70-80-х років випуску.

«Нам дуже необхідна шнеко-роторна снігоприбиральна машина, я вже звернувся до депутатів обласної ради, з проханням розглянути це питання, щоб в цьому році придбати таку техніку», – розповів Вадим Меріков.

За його словами, вартість такої снігоприбиральної машини близько 3,7 млн. грн.

Також керівник області направив звернення до Міністерства інфраструктури України з проханням придбати 6 одиниць спецтехніки для обласної Служби автодоріг.

Він висловив сподівання, що його прохання підтримають, а крім того, депутати місцевих рад розглянуть можливість придбання додаткової спецтехніки для районів та міст області.

Вадим Меріков розповів, що вже проаналізовані проблемні питання, з якими довелося зіткнутися під час ліквідації наслідків негоди, зроблені певні висновки:

«Найважливіше мати техніку та професійних людей, які зможуть скоординувати роботу і вчасно очистити від снігу населені пункти».

Він упевнений, що децентралізація дасть можливість купувати необхідну техніку, а також підвищити заробітні плати комунальникам, які під час негоди працюють у цілодобовому режимі.

Керівник області подякував представникам бізнесу, великих підприємств, аграріїв, фермерів, які не залишилися осторонь і допомагали в розчищенні доріг. А також усім небайдужим городян, жителів області, які активно долучилися до соціального патрулювання, допомагали витягувати автомобілі швидких допомог із снігових заметів, доставляли продукти харчування і підвозили людей до пунктів обігріву.

Всі новини →