Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Оксана Янішевська щодо звітності шкіл про використання батьківських коштів

09/02/2016

Питання висвітлення використання благодійних коштів батьківських комітетів на часі. Облдержадміністрація інформує, що минулого року департамент освіти, науки та молоді направив листи на відповідні управління районів та міст обласного значення з рекомендацією проводити таку звітність двічі на рік.  

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська розповіла, що більшість шкіл міст Первомайська, Вознесенська, Южноукраїнська, Очакова, Єланецького, Казанківського, Новоодеського районів вже забезпечили оприлюднення інформації про використання батьківських коштів на сайтах навчальних закладів.

«На більшості сайтах шкіл цих районів детально розписані зібрані кошти з батьківських комітетів, зазначено скільки грошей зібрано і на які потреби вони направлені. Деякі школи звітують кілька разів на рік, інші ж намагаються оприлюднювати звіт щомісяця», - зазначила Оксана Янішевська.

Так, Новоодеська гуманітарна гімназія звітує раз на рік, на сайті гімназії про використання батьківських коштів. Возсіятська ЗОШ Єланецького району щомісяця публікує звіт на сайті школи про цільове направлення зібраних коштів. В Первомайській ЗОШ №4 адміністрацією закладу організовано благодійний фонд «Добро», звіт про використання коштів з якого щомісяця публічно оприлюднюється на вебсайті школи.

Окремо заступник голови облдержадміністрації відзначила управління освіти Первомайської міської ради, на сайті якого щомісяця оновлюється звіт по використанню батьківських коштів всіх навчальних закладів міста.

Департаментом освіти, науки та молоді рекомендовано організувати висвітлення інформації про надходження, а головне використання благодійних внесків двічі на рік на всіх інших сайтах навчальних закладів чи відповідних органів управлінь освіти.

Всі новини →