Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївщина одна з першопрохідців України в організації конкурсів на керівні посади

12/02/2016

 Про процедуру проведення відкритих конкурсів на посади керівників установ, організацій та комунальних підприємств області під час брифінгу розповів керівник апарату облдержадміністрації Андрій Ничипорчук.

На даний час в області оголошено конкурс на 5 посад, а саме: директора комунального підприємства «Миколаївкнига», начальника Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи, директора регіонального ландшафтного парку «Тилігульський»,  директора комунального закладу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – центр загальної і профільної освіти та комплексної реабілітації»,  директора «Степівського дитячого будинку-інтернату».

За інформацією керівника апарату на сьогоднішній день,  нажаль,  жодної заявки на участь в конкурсі подано не було.  

Андрій Ничипорчук акцентував увагу на тому, що претенденти на посаду крім, стандартного пакету документів для прийому на роботу, мають подати концепцію  розвитку та функціонування об’єкту комунальної власності на короткострокову та довгострокову перспективу а також  план заходів з підвищення ефективності його діяльності.

Розповідаючи про основні етапи проходження конкурсного відбору посадовець відмітив: «Після того я будуть подані заявки та визначені претенденти, ми оголосимо про час та місце проведення відкритого конкурсу, куди запросимо представників ЗМІ, громадськості, фахівців та експертів. Кожен зможе  оцінити представлені конкурсантами презентації, задати питання».

Після громадського обговорення, конкурсна комісію,буде проведено співбесіду з претендентами на посаду.  До складу комісії відповідно до положення  входять 9 членів - це як і представники облдержадміністрації так і депутати обласної ради, а саме  Михайло Талпа та Федор Барна. Члени комісії  проведуть з конкурсантами співбесіду.

 «Співбесіда дозволить оцінити членам комісії професійний та кваліфікаційний рівень конкурсантів, їх  здатність в майбутньому керувати установою чи підприємством», - зазначив Андрій Ничипорчук.

 Така багатоетапна та відкрита процедура відбору на посади дозволить,  відібрати кращих, а саму процедуру зробити відкритою і прозорою.

«Працюючи над розробкою положення ми провели кропітку роботу. Нашою метою було – розробка універсального документу, який дозволить проводити конкурси у всіх структурних підрозділах. Проведено безліч консультацій з фахівцями управління юстиції, адже таких документів в Україні одиниці. Ми одні з перших розробили такій пілотний проект. Треба було врахувати все, тому процес прийняття трохи затягнувся» - сказав керівник апарату.

Слід відзначити, що Миколаївська область одна з перших в Україні успішно запустила пілотний проект конкурсного відбору  на посади керівників установ, організацій та комунальних підприємств.

Всі новини →