Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Колегія департаменту соцзахисту: підведено підсумки роботи за рік та нагороджено найкращих

23/02/2016

Сьогодні, 23 лютого, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська взяла участь у підсумковій колегії департаменту соціального захисту населення.

«Найголовніше наше спільне досягнення минулого року – це те, що нам вдалося зберегти соціальний спокій в області. Я пам’ятаю 2014 рік, початок 2015 року, пам’ятаю ваші очі коли були поставлені ті завдання, з якими нам всім довелося працювати вперше. Це і надання всебічної допомоги вимушеним переселенцям, робота з демобілізованими, опіка над дітьми та сім’ями загиблих учасників АТО. Я дякую вам, за те що не дивлячись на всі складнощі ми впоралися», - звернулася до працівників соціального захисту населення Оксана Янішевська.

Заступник голови облдержадміністрації згадала проведення масштабного форуму для  Центрів допомоги воїнам АТО з усієї країни, зазначивши, що Миколаївщина стала лідером і показала приклад всій Україні як вирішувати проблемні питання цієї категорії громадян.

За її словами, всі поставленні завдання виконанні завдяки збереженню інституту фахівців соціальної роботи.

«Помилок не робить той, хто взагалі не працює. І, на мою думку, найсуттєвіша наша помилка – те, що ми не змогли повністю використати кошти, які були виділені депутатами облради на оздоровлення військовослужбовців та їх сімей. Є об’єктивні причини цього, треба робити висновки і не повторювати помилок. На ваших плечах величезне навантаження, дякую вам за вашу щоденну професійну працю задля того, щоб в нашій області і кожному районі був досягнутий соціальний спокій», - додала Оксана Янішевська.

На колегії були підняті найважливіші питання соціальної роботи 2015 року. Заступник директора департаменту соціального захисту населення Дмитро Розуменко детально розповів про роботу, яка проводилась для забезпечення підвищення рівня оплати праці та у сфері зайнятості.

Так, за рівнем середньомісячної заробітної плати штатних працівників (за січень-грудень 2015 року)  Миколаївська область за регіонами України посідає 6 місце після міста  Києва, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Київської областей.

Протягом 2015 року забезпечено виконання основних показників обласної Програми  зайнятості населення. В усіх сферах економічної діяльності області створено 8566 нових робочих місць, працевлаштовано 23878 осіб, 14800 з яких мали статус безробітного.

За його словами, на ринку праці Миколаївської області спостерігаються тенденції щодо підвищення рівня зайнятості та зниження рівня безробіття. Так, за останніми даними Держстату України, у Миколаївській області, за 9 місяців 2015 року чисельність безробітних громадян скоротилась на 1,7 тис. осіб.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення Таміли Сербульової у 2015 році в Миколаївської області надано різні види державних допомог, субсидій, пільг та компенсацій на загальну суму майже 2,0 млрд. грн.  За період дії спрощеного порядку призначення субсидій до управлінь соціального захисту населення звернулось 160,5 тис. громадян. Призначено житлові субсидії більше 167 тис. сім'ї.

Розповіли і про реалізацію сімейної політики в області. Так, на сьогоднішній день зареєстровано 9,2 тис. багатодітних сімей, в яких виховується майже 31 тис. дітей.

Під соціальним  супроводом  перебувала 1181 сім’я,  з іншими робота проводилась за карткою отримувача послуг. За результатами наданих  послуг завершено роботу з 6461 сім’єю, які перебували у складних життєвих обставинах. З  іншими робота продовжується.

Окрему роботу було пророблено з демобілізованими військовослужбовцями та їх сім’ями. З метою  здійснення оцінки потреб учасників антитерористичної операції  та членів їх сімей  відвідано 1830 сімей демобілізованих військовослужбовців, 1196 сімей мобілізованих учасників антитерористичної операції та 91 сім’ю загиблих учасників антитерористичної операції. Всі вищезазначені сім’ї охоплено соціальними послугами центрів СССДМ.

За підсумками роботи 2015 року нагороджено найкращі установи соціального захисту населення.  Диплом та відзнаку департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації вручено:

- управлінню соціального захисту населення Новоодеської районної державної адміністрації.

- територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Арбузинського району.

- Баратівському психоневрологічному інтернату.

- Вознесенському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

Всі новини →