Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Децентралізація та перший практичний досвід об’єднаних територіальних громад

25/02/2016

Сьогодні, 25 лютого, для голів районів, сіл та міст, представників депутатського корпусу відбувся семінар «Перспективи впровадження децентралізації. Практичний досвід об’єднаних територіальних громад» в заході взяли участь голова обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, депутат Верховної Ради України 6-го скликання Юрій Ганущак. Учасниками семінару стали міські голови та голови районних рад Миколаївської області, депутати Миколаївської обласної ради.

Цей захід був ініційований головою обласної ради Вікторією Москаленко і підтриманий Міжнародним Республіканським Інститутом (IRI).

Вікторія Москаленко звернула увагу на необхідність проведення такого семінару в зв’язку з тим, що Миколаївська область не в повному обсязі проводить реформу децентралізації. Однією з причин такого стану Вікторія Вікторівна оголосила – страх голів сіл, селищ, районі втратити свої робочі місця.

«Шановні, а навіщо ви тоді стали головами, навіщо вас вибирали? Щоб ви якимось чином цей закон реалізовували, ні такого не буде. Я буду робити все для того щоб Закон який діє на території України був виконаний. Щоб потім ми не казали: «Чому ми так погано живемо?».

В свою чергу заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь  закликав учасників до конструктивного обговорення: «Децентралізація має проходити в режими постійного обговорення. Кожен має усвідомлювати – процес децентралізації розпочато, а значить його буде і завершено».

Семінар став частиною проекту «Аналізуємо. Розвиваємось. Впроваджуємо: перспективи впровадження децентралізації в Баштанському районі».  Мета якого є започаткування системності в роботі  Баштанської міської та сільських рад з об’єднання громад. Для інформування та роз’яснення процесів децентралізації, бачення подальшого розвитку об’єднаної територіальної громади.

Протягом всього дня учасники вивчали досвід господарювання в умовах об’єднаної територіальної громади та джерела формування, механізми розподілу коштів місцевого бюджету.

Всі новини →