Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков: Децентралізація - європейське майбутнє наших громад

26/02/2016

 Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков сказав під час засідання Ради регіонального розвитку, який проходить сьогодні в смт Криве Озеро.

Керівник області переконаний, що децентралізація - це комплексний підхід до реалізації всіх реформ, серед яких і декомунізація, і адміністративна реформа та фінансова децентралізація.

Він навів результати 2015 року в Кривоозерському районі. Так зведений бюджет району виконаний на 146,4% (заплановано понад 23,8 млн грн виконано - майже 35 млн грн.), районний бюджет виконаний на 154,9% (заплановано - 12,6 млн грн, виконано - 19., 5 млн. грн).

 Вадим Меріков впевнений, що показники можуть бути вище, завдяки процесу детінізації. Він доручив провести спільні наради з фіскальною службою в усіх районах.

 Керівник області вважає, що вже в цьому році повинні з'явитися сильні громади у Врадіївському, Кривоозерському районі, і єдина Вознесенська громад, адже для цього є всі передумови та умови, а також мешканці районів бачать позитивні результати об'єднання громади.

Сильні громади будуть не тільки економічні незалежними, але і зможуть результативно працювати в плані розвитку інфраструктури, залучати інвестиції, реалізовувати соціальні проекти.

«Я хочу бачити у вашій особі - партнерів, який стануть активними провідниками реформ в районах. Не стійте на місці. Децентралізація - одна з найважливіших реформ, яку ініціював Президент України. Це європейське майбутнє наших громад, розвиток регіону, тому ми переходимо на новий рівень реалізації цієї реформи. І в місті Вознесенську повинна бути одна громада! Ми не повинні ділити район і місто! Я готовий доводити доцільність такого об'єднання всм політикам і депутатам, які захищають бюджет проїдання», - звернувся до голів районів і мерам міст Вадим Меріков.

Всі новини →