Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Кількість прихильників «русского мира» в Миколаєві зменшилась в 7 разів

02/03/2016

Про це сьогодні, 2 березня, в ході прес-сніданку розповів голова облдержадміністрації Вадим Меріков.

За його словами, управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю спільно з ГО «Центр аналітичних досліджень» з 15 по 17 лютого проводили соцопитування, в якому взяли участь 1 тисяча респондентів.

За його результатами, за період з квітня 2014 року по лютий 2016 роки кількість городян, які б на референдумі проголосували за те, щоб Миколаїв увійшов до складу Російської Федерації, скоротилося практично в 7 разів - з 35 відсотків до 5.

Крім того, за повну автономію міста проголосували б 6,9% городян, за Миколаїв у складі України – 78,6%. Ще 9,5% респондентів не змогли відповісти на питання.

«Я пам'ятаю цифри 2014-го року. У квітні 2014 роки за Миколаїв у складі Росії виступали понад 35%. Тому у нас є позитивна тенденція, яка, як я думаю, змінеться ще протягом півроку. Треба більше обмінювати військовополонених на злочинців, які засиділися в наших тюрмах і СІЗО», - прокоментував статистику Вадим Меріков.

На питання «Чи підтримуєте Ви санкції відносно Російської Федерації, введені Урядом України?» «підтримую» відповіли  - 45,8%, «не підтримую»  - 37,1%, «не цікавить»  - 11,1%, «важко відповісти» -  6%.

Позитивно городяни висловилися і про нову патрульну поліцію міста. Так, на питання «Як Ви оцінюєте старт роботи нової патрульної поліції, яка з'явилася на вулицях міста?»  «абсолютно підтримую» відповіли 24,9%, «підтримую, але ще не все виходить»  - 39,6%, «не підтримую, нічого не змінилось» відповіли 13,3%, «не підтримую, ситуація погіршилася»  - 6,8% і 15,4% не змогли відповісти на питання.

Всі новини →