Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У світ вийшла книга «Історія рідного краю: Миколаївщина»

03/03/2016

Сьогодні, 3 березня, заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська відвідала презентацію книги «Історія рідного краю: Миколаївщина».

Новий навчальний посібник адресований педагогам та учням загальноосвітніх шкіл. Видання підготовлено авторським колективом з числа вчених-істориків, археологів під керівництвом директора навчально-наукового інституту історії, політології та права МНУ імені В.О. Сухомлинського, професора, д.і.н. Миколи Шитюка. Книга видана за підтримки народного депутата України Тараса Кременя.

«Переламні події минулих років надихнули на те, що просвітництво – це запорука нашого мирного майбутнього. Сьогодні ми робимо багато для того, щоб відкрити рідний край тому, хто цікавиться його історією і культурою, і всім хто проживає на його території», - привітала присутніх Оксана Янішевська.

Вона нагадала всім про інформаційно-туристичний портал, який презентовано і наразі ведеться робота над його наповненням:

«Днями ми презентували туристично-інформаційний портал області. Була пророблена велика робота, аби відкрити сторінки нашої історії, культури, для тих хто проживає в Миколаївській області і інколи навіть не усвідомлює всього того багатства, яким ми можемо пишатися».

Заступник голови облдержадміністрації подякувала авторському колективу за плідну роботу і побажала всім, щоб книга дісталась не просто до кожної бібліотеки, а й до кожного мешканця області.

Народний депутат, за чиєї фінансової та організаційно підтримки вийшла книга, подякував авторському колективу за роботу і наголосив на тому, що всі попередні книжки з історії краю були часткові, фрагментовані. І що це є першим повним видання історії Миколаївщини:

«Ми немов у часи Миколи Арксаса повертаємося до просвітництва, до справжньої історичної об’єктивної пропаганди. Не випадково, що презентуємо книгу всесвітній день письменника. У ті дні коли разом із перейменуванням повертається до нас імена забутих наших земляків».

Автори, на більш ніж 600 сторінках, детально розкривають історію Миколаївщини від сивої давнини до сучасності. На основі архівних документів та матеріалів показано, як зароджувалося життя в нашому краї. Крім того, розкрита тема національних меншин, культури краю, визначних постатей тощо. Посібник вийшов у видавництві «Іліон» у тиражі 1000 примірників.

Всі новини →