Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В ОДА проведено координаційну раду з питань сім'ї і жінок

29/03/2016

Сьогодні, 29 березня проведено координаційну раду з питань сім'ї і жінок при облдержадміністрації.

Директор департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Алла Веліховська розповіла про організацію та проведення профілактично-просвітницької роботи з батьківською громадськістю у навчальних закладах області.

Так, за її словами, з 2012 року департаментом освіти, науки та молоді облдержадміністрації  та Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти започатковано серію батьківських дебатів, з 2014 року – проведення батьківської трибуни. Важливим завданням, що ставили перед собою організатори цих заходів, є консолідація загальних зусиль педагогів, батьків, громадських організацій, духовенства щодо формування ціннісного ставлення особистості до свого народу, Батьківщини, держави, нації.

«Важливим завданням школи є підготовка учнівської молоді до сімейного життя. Педагогічні працівники розробили Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти науково-методичний комплект «Усвідомлене та відповідальне батьківство», що включає навчальну програму курсу за вибором «Усвідомлене та відповідальне батьківство» для учнів 9 (10) класів для загальноосвітніх навчальних закладів, навчально-методичний посібник для вчителів та робочий зошит для учнів «Сходинки до батьківства», - повідомила Алла Веліховська.

Вищезазначений комплект схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах комісією з основ здоров’я науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Таміла Сербульова розповіла про стан реалізації регіональної політики з протидії торгівлі людьми. За її словами, на сьогоднішній день 186 громадян отримали статус особи, постраждалої від торгівлі людьми. Миколаївська область займає 7 місце по кількості встановлених статусів по Україні разом із Чернівецькою та Івано-Франківською областями. Минулого року наша область посідала в цьому рейтингу 4 місце. 

Всі новини →