Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаївській області планують створити центр грантрайтінга

29/03/2016

Про це розповів заступник голови облдержадміністрації В'ячеслав Бонь. Сьогодні під керівництвом голови облради Вікторії Москаленко відбулося засідання за проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІІ», в якому взяли участь представники районів, міст, громадських організацій.
 
Нагадаємо, що ІІІ фаза проекту стартувала 24 вересня 2014 року, і триватиме до 2018 року. У проекті беруть участь 9 районів - Доманівський, Снігурівський, Вознесенський, Кривоозерський, Очаківський, Веселинівський, Баштанський, Новобузький, Жовтневий. 36 громад Миколаївської області реалізують свої ініціативи в сфері економіки та енергозбереження, водопостачання, охорони здоров'я.
 
«Важливо показати всі можливості, які є в Україні в рамках співпраці з міжнародними фондами, участі в різноманітних програмах, проектах. Розкрити можливості громад у залученні додаткових ресурсів для реалізації своїх ініціатив», - розповіла координатор проекту Наталія Ващиленко.
 
В'ячеслав Бонь впевнений, що необхідно працювати по залученню інвестицій в усіх напрямках: «Будь-то державні інвестиції у вигляді коштів з ДФРР,  будь-то приватні інвестиції або міжнародні гранти».
 
Він зазначив, що не всі органи місцевого самоврядування та виконавчої влади мають можливість залучати фахівців, які системно і якісно займалися б інвестиційною діяльністю. Тому розглядається питання про закріплення в кожній райдержадміністрації фахівців, які б безпосередньо займалися інвестиційною політикою, і в тому числі міжнародними грантами.
 
«Також опрацьовуємо і питання про створення центру грантрайтінга, що дало б можливість не тільки професійно працювати над відбором грантів, а й допомагати в залученні і реалізації проектів в районах».
 
За словами заступника голови поки що відкрите питання про те, за які кошти і на базі чого буде створено такий центр.

Всі новини →