Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков: 5 районів прийняли програми розвитку автодоріг

31/03/2016

Про це розповів голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час наради з керівниками районів. Він акцентував увагу, що всі кошти, в рамках співфінансування із Службою автодору будуть спрямовані на ремонт доріг державного та місцевого значення, які проходять через населені пункти району.

«Якщо це Баштанський, Новобузький, Казанківський райони, то кошти будуть спрямовані на «Н-11» і місцеві дороги. Якщо Березнегуватський район – то Снігурівський напрямок. І так по кожному району будуть визначені найскладніші ділянки», – сказав він.

Керівник області нагадав, що з обласного бюджету виділено 15 млн. грн, ще буде виділено 20 млн. грн. За попередніми підрахунками із залишків бюджетів 2015 року може бути спрямовано близько 25-30 млн. грн.

«Нікому не будуть потрібні наші туристичні зони, підприємства, дитячі сади і школи якщо у нас не буде доріг! І це факт. Щодо нерозподілених залишків, які є бюджетах, і які ви плануєте спрямувати на ремонт – цього мало. Я рекомендую від 30 до 50% від суми залишків направити на дорожні роботи. Ще раз повторюю – нікому не будуть потрібні нові вікна в дитячому садку або школі, якщо ви не зможете туди підвести дітей», – сказав Вадим Меріков.

За його словами, 5 районів вже прийняли Програми розвитку автомобільних доріг, в деяких районах це питання розглянуть вже на квітневих сесіях.

Вадим Меріков зазначив, що буде відпрацьований механізм співфінансування в рамках програм. Крім залишків за минулий рік, планується ще переглянути як обласний, так і районні бюджети, по результатам 6 місяців перерозподілені кошти направити на дорожні роботи.

«Те що ми будемо вимагати кошти з держави – це однозначно, те що ми Службу автомобільний доріг змусимо працювати в кінці кінців – теж однозначно, але й ви повинні виділити кошти».

Всі новини →