Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Великодню ніч Миколаївщину освятить Благодатний вогонь

29/04/2016

1 травня християни східного обряду відзначають своє головне свято – Великдень. У Велику Суботу в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійде Благодатний вогонь. 

30 травня о 19:30 в аеропорту «Бориспіль» вогонь зустрінуть і доставлять до області народні обранці депутатської групи «Миколаївщина» на чолі з Тарасом Кремінем.

Першими Благодатний вогонь передадуть прихожанам храмів  міста Первомайськ та Первомайського району, потім міст Южноукраїнськ, Вознесенськ, Нова Одеса, Миколаїв. До всіх цих міст приїздитимуть священнослужителів з поблизу розташованих районів та доставлятимуть вогонь по всій території Миколаївщини.

Така акція єднання проходить за сприянням голови облдержадміністрації Вадима Мерікова, голови обласної ради Вікторії Москаленко. Разом з Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем вони супроводжуватимуть Благодатний вогонь миколаївцям. Керманичі області та міста відвідають декілька храмів різних конфесій та привітають прихожан зі святами.

«В жодному разі ми не ділимо область за конфесіями – ми разом святкуємо велике свято Великдень», – констатував Михайло Димитров.

Михайло Димитров розповів, що 30 квітня о 23:00 розпочнеться Пасхальна полуночниця, потім Хресна хода навколо соборів, о 00:00 – Пасхальна рання, після у храмах розпочнеться Божественна літургія. 1 травня 04:00 ранку розпочнеться освячення пасхальних приношень, і проходитиме до тих пір, поки всі віряни не освятять пасхальні корзини.

До Кафедрального собору Касперівської ікони Божої матері (на розі вул. Садової та пр-ту. Центрального) Благодатний вогонь прибуде орієнтовно о 03:30-04:00, після чого буде переданий до всіх храмів Миколаївщини.

Запрошуємо всіх прихожан долучитися до відзначення Великодня, запалити лампадки від Благодатного вогню та помолитися за мир в Україні.

Всі новини →