Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївщина до дитячого літнього відпочинку готова!

12/05/2016

З 1 червня цього року для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей з інвалідністю інтернатних закладів Миколаївської обласної ради, в області функціонуватимуть два оздоровчі заклади  - дитячий оздоровчий центр «Орлятко» (с. Рибаківка Березанського району) та Очаківський дитячий оздоровчий заклад «Вітрила» (м. Очаків). На їх утримання передбачено більше 2 млн. грн.

Також, відповідно до запрошень Міжнародних благодійних фондів влітку цього року 108 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців Антонівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2, комунального закладу «Загальноосвітня школа-інтернат  І-ІІІ ступенів – центр загальної і профільної освіти та комплексної реабілітації», комунального закладу «Березківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів», Шевченківської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів, Лисогірської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Очаківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради будуть оздоровлюватися у Сполучених Штатах Америки.

Крім відпочинку в США, буде організовано вивчення англійської мови в оздоровчому центрі «Орлятко» цього літа дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також дітьми із сімей, які потребують соціальної допомоги. За домовленістю, з дітьми будуть працювати волонтери Фонду «Фундація соціального розвитку»  по вивченню англійської мови шляхом організації занять, ігор, розваг, спортивних змагань, організації дозвілля тощо. 

Крім того, в області функціонуватимуть 190 пришкільних таборів з денним перебуванням, з них 163 за програмою 1 на базі загальноосвітніх навчальних закладів тривалістю 1 або 2 тижні без харчування, 36 таборів за програмою 2 на базі ЗНЗ з наданням харчування тривалістю 2 тижні.

Всі новини →