Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Миколаївщина - це Європа: в місті розпочато святкові заходи

21/05/2016

 На цьому тижні Миколаївщина долучилася до Всеукраїнського свята День Європи. В місті Миколаєві та по всій області проводилося маса заходів в театрах, музеях, бібліотеках.

Сьогодні, святкування розпочалося з студентських дебатів, Олімпійського забігу та урочистого висаджування дерев та квітів.

Офіційне відкриття святкування розпочалося після Європейської ходи за участю Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, голови обласної ради Вікторії Москаленко її заступника Михайла Соколова та почесних гостей – представників країн ЄС.

Колону під Європейськими прапорами сформували навчальні заклади Миколаєва, кожен з яких представляв одну з 28 країн учасниць ЄС.

До церемонії відкриття Дня Європи долучилися голова облдержадміністрації Вадим Меріков та Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Миколаївці! Українці! Європейці! У 2013 році ми вийшли на вулиці з одним бажанням - захистити свій європейський вибір. Почавши боротьбу за наше європейське майбутнє, ми боремося за свою свободу і незалежність. Сьогодні долаючи всі труднощі, ми стаємо сильнішими, мудрішими, і кожен день доводимо: Україна - це Європа», - привітав всіх зі святом Вадим Меріков.

Голові облдержадміністрації, задля зберігання у обласному краєзнавчому музеї, передали Рушник Єдності, який обійшов 19 районів Миколаївщини, в рамках обласної акції «Є хліб – є життя», до 25-ї річниці Незалежності,

По закінченню офіційної частини розпочався конкурс презентацій країн-учасниць Євросоюзу на Кубок мера.

Сьогодні в планах ще  парад учасників І відкритого фестивалю вуличної європейської культури, урочисте відкриття чемпіонату України з міні-ралі «Кубок Лиманів»-ралі «ЭКСПРЕСС-АВТО» та святковий концерт.

 

Більше фото тут

Всі новини →