Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков закликав міських голів поквапитися у запровадженні системи ProZorro

26/05/2016

Комунальні підприємства, так само, як і структурні підрозділі Миколаївського міськвиконкому не квапляться реєструватися у системі ProZorro. Пасе задніх і Первомайськ.

Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков розповів сьогодні, 26 травня, під час виїзного засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль».

«В Миколаївській області всі комунальні установи, структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрації почали впроваджувати систему ProZorro  ще в серпні 2015 року, задовго до прийняття закону. При цьому не квапиться Миколаївська мерія, не дивлячись що питання піднімалось неодноразово на селекторних нарадах, в том числі і за участі Прем’єр-міністра. Майже та сама ситуація і в місті Первомайськ».

Крім того, очільник області акцентував увагу правоохоронних органів на роботі тендерних комітетів.

«Починаючи впроваджувати систему ProZorro, проводилися наради, на яких чиновники аплодували нашим спеціалістам, але виходячи з залу, майже всі доручення не виконувалися. Причина проста – кожен розпорядник має свій кишеньковий тендерний комітет, який приймає будь яке рішення, необхідне для керівника».

В той же час, Вадим Меріков зазначив, що ситуація трохи здвинулась з мертвої точки після зниження порогу закупівель до 10 тисяч гривень. За його словами суми заощаджених бюджетних коштів щомісяця зростає. 

Всі новини →