Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанці відкрили відділення гемодіалізу

31/05/2016

Сьогодні, 31 травня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков та голова обласної ради Вікторія Москаленко взяли участь у відкритті відділення при Баштанській центральній районній лікарні.

Відкриття відділення, що стало можливим завдяки меморандуму з компанією «Лізофарм Медікал», забезпечить процедурою діалізу хворих на хронічну ниркову недостатність Баштанського, Казанківського, Новобузського та Снігурівського районів.

Вкладено більше 15 млн гривень інвестицій, зроблено якісний ремонт, встановлено систему водоочищення та водовідведення, завезено апарати «штучної нирки» і витратні матеріали до них італійської компанії Bellco, ще 3 апарати зараз знаходяться на розмитнені. Районна рада направила додаткові 1,6 млн гривен на ремонт та утримання відділення.

«Відриття такого відділення - має стати стандартом для всіх лікарень. Вдячний інвесторам, які пішли на зустріч громаді Баштанщини і здійснила таку життєвонеобхідну інвестицію», - привітав з відкриттям Вадим Меріков.

Звернувся він і до представників місцевої влади:  «Не бійтеся впроваджувати реформи, адже це перш за все підвищення якості послуг в медицині, освіті, адміністративних центрах. Давайте разом розбудовувати Баштанський район, Миколаївську область, Україну».

 Вікторія Москаленко відзначила той факт, що відкриттю відділення сприяли як іноземні інвестори так і злагоджена праця виконавчої і законодавчої гілок влади на місцях:

«Мене тішить, що місцеве самоврядування і районна влада співпрацювали однією командою. Дякую всім за роботу, стремління і за такий подарунок для хворих».

Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська, яка була ініціатором відкриття відділення гемодіалізу, прокоментувала, що такі життєпідтримуючі процедури обов’язково мають бути доступними в незалежності від місця проживання:

«Недопустимо, щоб пацієнти долали величезні відстані аби провести процедуру, яка підтримує їх життя. Обов’язково треба працювати над розширенням мережі гемодіалізних відділень і надалі. Світовий досвід показує, що більшість європейський країн вже давно використовують переносні апарати і люди можуть проводити процедуру не виходячи з дому. Нам є до чого прагнути, і сьогоднішнє відкриття – наш перший крок».

Подякував за допомогу та  ініціативу очільникам області виконуючий обов’язки голови Баштанської РГА Олександр Славінський:

«Не кожен районний цент має гемодіаліз такого рівня. Покладено багато сил, я дякую вам за допомогу, підтримку та сприяння»

Керівник проекту гемодіалізу, представник компанії Bellco Олег Піскоха відзначив, що фірма займає медичний ринок вже протягом 40 років і входить у трійку лідерів світу.

Компанія «Лізофарм Медікал» подарували  відділенню дефібрилятор, ноутбук та встановили бензинний генератор, який дозволяє працювати без зупинки.

Один з 15 пацієнтів, які чекали на відкриття відділення Юрій Пантелейчук зазначив, що відкриття центру – справжній подарунок для всіх хворих:

«Для всіх нас це справжній подарунок. Ми бачимо дієве піклування про нас хворих, а не порожні слова».

Нагадаємо, що 27 січня заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська разом з директором ТОВ «Лізофарм Медікал» Ігорем Дмитрівим  підписали Меморандум співпраці щодо відкриття нового відділення гемодіалізу на базі Баштанської ЦРЛ.

За умовами Меморандуму медичний та технічний персонал відділення пройшли стажування на батьківщині компанії – в Італії, а також на Херсонщині, де також встановлено устаткування Bellco.

Всі новини →