Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вадим Меріков: Центри гемодіалізу мають стати соціальними інвестпроектами

31/05/2016

 Про це голова облдержадміністрації Вадим Меріков заявив сьогодні, 31 травня, під час відкриття відділення гемодіалізу в Баштанці.

За його словами, у більшості європейських країн такі центри функціонують у кожній лікарні. Тож, він доручив начальнику управління охорони здоров’я Маргариті Капусті провести моніторинг, визначивши місця та кількість необхідних центрів.

«Не має значення фірма, бренд медобладнання чи прізвище інвестора, головне – якісна, кваліфікована послуга наближена до пацієнтів. Центри гемодіалізу мають стати соціальними інвестпроектами. Ми маємо всіляко шукати партнерів, залучати інвесторів, які готові будуть реалізовувати такі життєво необхідні проекти».

За словами Вадима Мерікова головною перешкодою у відкритті баштанського відділення став головний лікар обласної лікарні. Адже раніше була створена справжня монополія по проведенню процедури діалізу, і всі кошти були сконцентровані у обласній лікарні. І нікого не турбувало, як пацієнтам з усіх куточків області добиратися до обласного центру.

«А тепер новий центр став «кісткою у горлі» головного лікаря. Я переконаний, що не повинно бути таких людей в медицині, освіті, держслужбі. Саме тому всі головні лікарі будуть обрані на відкритих конкурсах, щоб позбутися керівників, які «приватизували посади».

Як відомо, в Миколаївській області на базі Центру нефрології та діалізу функціонує два спеціалізованих відділення в містах Миколаєві та Вознесенську, які фінансуються з обласного бюджету через обласну лікарню. Новостворений центр у Баштанці фінансується субвенцією з обласного безпосередньо в районний бюджет.

Всі новини →