Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Недотримання температурних норм руху великоваговиків призводить до плачевних наслідків

24/06/2016

 Аварійний стан під´їзної дороги до міста Миколаєва зі сторони Херсона в районі села Полігон останнім часом викликав масу невдоволень та скарг від водіїв та пасажирів. Для того, щоб виправити плачевний стан зазначеного автошляху, дорожники Миколаївщини цими днями приступили до виконання ремонтних робіт задля забезпечення безпечного руху транспорту.

Однак, одні будують, інші руйнують... Ця фраза, на жаль, все частіше вживається дорожниками для характристики тих подій, які відбуваються в дорожній галузі Миколаївщини.

Так, останнім часом спостерігаються прикрі випадки того, як щойно відремонтовані об´єкти піддаються нищівній дії зловмисників та й просто несвідомих громадян. І чергові заклики Служби автодоріг бути свідомими та відповідальними учасниками дорожнього руху залишаються непочутими, на жаль....

Детальніше про крайній випадок: філією Миколаївська ДЕД вже другий день поспіль виконуються роботи з влаштування гарячої асфальтобетонної суміші на під´їзді до міста Миколаєва зі сторони міста Херсона. Ці заходи здійснюються з метою вирівнювання колії, яка утворилася внаслідок інтенсивного руху великовагового транспорту.

Не встигли дорожники виконати ремонтні роботи на цьому напрямку, як ті ж горе-важковаговики прямуючи в надзвичайно спекотну погоду, при цьому нехтуючи всіма можливими і не можливими правилами і заборонами пересування влітку, руйнують щойно відремонтоване дорожнє покриття. Як наслідок лише вчора влаштоване асфальтобетонне покриття вже сьогодні вкрилося сіткою тріщин.

Не реагують перевізники на сезонне обмеження руху великовагового транспорту. Адже вимогами законів, постанов та розпоряджень передбачено, що при підвищені температури більш ніж +28оС вводиться режим обмеження руху великовагових транспортних засобів, загальною вагою понад 24т і навантаженням на вісь більш ніж 7т (з 8.00 до 23.00 години) на всіх автодорогах загального користування Миколаївської області.

Питання до такої завжди активної громадськості: "Чому зараз ви не б´єте на сполох так, як тоді, коли так голосно критикуєте дорожників за щонайменший недолік?"

Прикро, що титанічний труд звичайних трудяг-дорожників, які працюють в нелегких умовах в надзвичайну спеку, не поціновується, а так нахабно та безжально знищується.

 

Всі новини →