Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В області намолочено перші 500 тис.тонн зерна ранніх зернових культур

05/07/2016

В області триває обмолот площ озимого та ярового ячменю, озимої пшениці, зернобобових культур і за станом на 05 липня 2016 року сільгосптоваровиробниками намолочено перші 500 тис.тонн зерна ранніх зернових культур нового врожаю, при середній урожайності  29,6 ц/га.

Кращими темпами проходить збір урожаю зернових в Вознесенському, Вітовському та Очаківському районах, де обмолочено 37-46 % площ.

Найвищу урожайність зернових культур забезпечено сільгосптоваровиробниками Арбузинського – 40,0 ц/га, Первомайського – 37,6 ц/га та Врадіївського – 35,8 ц/га районів.

Завершено збирання озимого ячменю в Жовтневому і Очаківському районах та майже завершено його збирання в Братському (98 %) та Новоодеському (86 %) районах.

Поряд з цим зібрано ріпак з площі 0,7 тис. га, намолочено 1,5 тис. тонн при урожайності 21,7 ц/га.

В цілому на збиральних роботах за останню добу працювало   1784 од. зернозбиральних комбайнів, при цьому добовий виробіток на   1 комбайн склав – 20 га.

На звільнених площах проводиться підготовка ґрунту для посіву озимих сільськогосподарських культур урожаю 2017 року, на цей час фактично підготовлено майже 85 тис. га.

Бажаємо хліборобам області сприятливих погодних умов, аби весь урожай був зібраний вчасно та заповнив засіки.

Всі новини →