Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Звернення начальника Баштанської районної військової адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18/05/2023

Десятки тисяч смертей та покалічених доль – 18 травня 1944 року назавжди залишиться одним з найтрагічніших днів в історії кримських татар: тих, хто не скорився тоталітарній владі, диктатор позбавив дому.

Лічені хвилини давали людям на те, щоб назавжди залишити рідні оселі. До місць заслання – у середню Азію – у вантажних вагонах вивезли цілий народ.  Крим на довгі роки став закритою зоною для корінного населення.

Але волелюбні кримчани не підкорились, не асимілювались і навіть на далекій чужині зберегли свою історію, традиції, віру…

Вивезти і знищити корінний народ, заселити свій і через деякий час назвати цю територію «ісконно русскою» – цинізм небачених масштабів, який притаманний лише тиранам і диктаторам, яким був сталін і яким є путін.

Саме так вони вчинили із кримськими татарами в Криму.

Всього 24 роки кримчани могли жити на батьківщині і на свободі. Цю свободу знову вкрала росія, коли окупувала Автономну Республіку Крим і Севастополь.

Починаючи з 2014 року, путінський режим переслідує кримських татар, назвавши Меджліс екстремістською організацією та ув'язнюючи чи ліквідовуючи всіх, хто не мовчить.

Сьогодні російські окупанти повертають і кримськотатарське населення, і увесь український народ у часи жорстокої війни, утисків і репресій.  

Відтак, ми зобов’язані підтримувати один одного в нашій спільній боротьбі, в чергове підтвердивши усьому світові, що ми – єдині.

Разом ми дамо відсіч агресорові та звільнимо всі українські землі, збудуємо наше майбутнє.

У цей пам'ятний день висловлюю глибоку повагу тим, хто й надалі активно бореться за права кримськотатарського народу. Та прошу в Бога вічного спокою душам безневинно закатованим злочинними режимами.

Вірю, що синьо-жовтий стяг і тарак-тамга ще повернуться на будівлю Верховної Ради АРК, а українська та кримськотатарська мови залунають на вулицях півострова із новою силою.

Пам’ятаймо і борімося!

 

Начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Всі новини →