Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Ольга Стефанішина зустрілась з делегацією комісії із закордонних справ і в справах громад палати депутатів Італійської Республіки

24/07/2023

 Це перший подібний візит італійських парламентарів. До складу делегації увійшли як представники урядової коаліції, так і опозиції, а саме: віце-президент Комісії Лія Куартапелле Прокопіо, члени комісії Джан Джакомо Каловіні, Андреа Кріппа, Етторе Розато, Стефано Табаккі та Арнальдо Ломуті. Також на зустрічі був присутній Посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо.

Основну увагу сторони сфокусували на питаннях європейської інтеграції України, а також повоєнного відновлення та відбудови нашої держави.
«З початку повномасштабної російської агресії 24 лютого все, чого нам вдалося досягти з точки зору трансформації країни, стало основою нашої стійкості. Ми залишилися повністю дієздатним урядом на всіх рівнях, зі сталими інституціями всередині держави. Тепер, ми маємо будувати свій шлях на цьому досвіді. І ядром нашої подальшої трансформації стане процес вступу до ЄС, який також напряму пов’язаним з процесом відбудови», – зазначила Віцепрем’єрка.
Вона нагадала про нещодавнє оголошення Європейської комісії про створення спеціального інструменту фінансування у обсязі близько 50 млрд євро, який забезпечить послідовну, передбачувану, а також гнучку підтримку України на період 2024-2027 років.
«Ці ресурси будуть акумульовані, а потім розподілені на реконструкцію, реформи та зусилля з макрофінансової стійкості України, виходячи з конкретних термінів проведення реформ, і процес вступу до ЄС буде стрижнем цього процесу. Саме тому для нас надзвичайно важливо розпочати переговори про вступ якомога швидше. Для нас це – основний інструмент для трансформації країни, забезпечення прозорості процесу та чіткого порядку денного для інвесторів», – сказала Ольга Стефанішина.
В цьому контексті урядовиця поінформувала про реалізацію політичних реформ, що необхідні для початку переговорів про вступ до ЄС. Ольга Стефанішина наголосила, що одним з пріоритетів у сфері відновлення має стати посилення сполученності (розвиток відповідної інфраструктури) між Україною та ЄС: «Маємо забезпечити фізичну інтеграцію України в Єдиний ринок ЄС».
У свою чергу італійські парламентарі запевнили у підтримці України на шляху вступу до ЄС, а також процесу відновлення та реконструкції.

Всі новини →