Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні громадяни, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області застерігає, бути обережними, на дорогах ожеледиця!

08/01/2024

 Щоб не потрапити до травмпункту дотримуйтеся порад рятувальників та медиків.

Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті торбами.
При порушенні рівноваги швидко присядьте — це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
У разі падіння напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться — удар буде не таким сильним при обертанні тіла.
Не тримайте руки в кишенях — це збільшує вірогідність не лише падіння, а й отримання серйозних травм, особливо переломів.
Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.
Не прогулюйтеся біля краю проїжджої частини — можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо, і до загибелі.
Щоб зменшити ризик травмування пам'ятайте, що дві третини травм люди старші 60 років одержують при падінні. Тому людям похилого віку краще під час ожеледиці взагалі не виходити з будинку. Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводу небезпечні.
Дуже небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп’яніння травми частіше за все важкі, всупереч переконанню, що п`яний падає завжди вдало. Напідпитку люди не такі чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткових проблем та неприємностей.
Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, якщо утворилися пухлини, терміново зверніться до травмпункту, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
 

Всі новини →