Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

11/02/2024

 ЄС затвердив Ukraine Facility, Шольц у США, оновлення економічного управління ЄС: головне за тиждень

Рада ЄС і Європарламент узгодили новий механізм підтримки України у 50 млрд євро
Рада ЄС і Європарламент досягли попередньої домовленості про створення нового єдиного спеціалізованого інструменту для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України, а також для підтримки її зусиль у проведенні реформ в межах процесу вступу до ЄС загальним бюджетом у 50 млрд євро (Ukraine Facility).
Український фонд об'єднає бюджетну підтримку України з боку ЄС в єдиний інструмент, що має забезпечити послідовну, передбачувану та гнучку підтримку України на період 2024-2027 років, адаптовану до безпрецедентних викликів, пов'язаних з підтримкою країни, яка перебуває у стані війни.
Попередня угода підлягає затвердженню Радою ЄС та Європарламентом, перш ніж текст зможе пройти офіційну процедуру ухвалення. Після ухвалення вона буде опублікована в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності наступного дня.
Рішення за посиланням: https://cutt.ly/awCXeNjZ
«Українці можуть і надалі розраховувати на нашу підтримку»: Канцлер Німеччини під час візиту в США
Канцлер Німеччини Олаф Шольц і Президент США Джо Байден погодилися, що Україна повинна і надалі отримувати підтримку задля захисту від російської агресії.
Так, зокрема, Президент Байден і канцлер Шольц погодилися, що це стане викликом для обороноздатності України, якщо в Конгресі США не буде ухвалено рішення про виділення фінансування для подальшої підтримки України.
«Саме тому ми обидва твердо переконані, що це має відбутися зараз, але також впевнені, що Конгрес США врешті-решт ухвалить таке рішення». Це також надішле правильний сигнал путіну, що його надії проте, що йому потрібно лише почекати достатньо довго, поки підтримка друзів України в Європі, Північній Америці та інших країнах ослабне, марні. «Українці можуть і надалі розраховувати на нашу необхідну підтримку», - сказав Шольц.
Канцлер Німеччини перебував з робочим візитом у США 8 лютого.
Детальніше про результати візиту: https://cutt.ly/zwCXreri
У ЄС досягли угоди про реформування економічного управління
Оновлення економічного управління ЄС, попередньо узгоджене Європарламентом та переговірниками від країн-членів ЄС, має на меті зробити процес більш чітким, сприятливим для інвестицій, більш адаптованим до ситуації в кожній країні та більш гнучким.
Нові правила спрощують процес фіскального нагляду, зосереджуючи увагу на єдиному параметрі - річних витратах бюджету - для аналізу стійкості державних фінансів. Усі країни нададуть середньострокові плани, що окреслюють їхні цілі у сфері видатків, а також те, як будуть здійснюватися інвестиції та реформи. Країни-члени з високим рівнем дефіциту або держборгу отримають вказівки щодо того, як мають виглядати їхні цільові показники видатків.
Детальніше: https://cutt.ly/twCXrao5
Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Всі новини →