Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Нові дані щодо українців в ЄС, запобігання обходу санкцій та перший в історії Союзу закон про боротьбу з насильством щодо жінок: головне за тиждень

13/05/2024

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.
На території ЄС перебуває 4,2 мільйона громадян, що рятуються від війни в Україні, – Євростат
За даними європейської служби статистики (Eurostat), станом на 31 березня 2024 року 4,2 мільйона громадян, які рятуються від російської агресії проти України, мають статус тимчасового захисту на території держав-членів ЄС.
Країнами ЄС, які приймають у себе найбільшу кількість таких громадян, були Німеччина (1,3 млн осіб; 30,9% від загальної кількості в ЄС), Польща (955 тис.; 22,7%) та Чехія (364 тис.; 8,7%). Кількість українців зменшилася в 9 країнах ЄС, найбільше – в Чехії (-20 700; -5,4%), Швеції (-9 960; -21,5%), Австрії (-9 130; -11,1%), Данії (-5 385; -14,5%) і Польщі (-1 680; -0,2%).
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/WeelF1Q8
П’ять країн ЄС підписали угоду про посилення контролю за дотриманням санкцій ЄС проти росії
Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща підписали у Вільнюсі спільну угоду, спрямовану на посилення та гармонізацію моніторингу санкцій ЄС проти росії, повідомила фінська митна служба.
Угода підкреслює важливість посилення гармонізованого контролю за санкціями, а також передбачає співпрацю щодо зобов'язань, які накладаються на виробників та експортерів товарів, включаючи подання додаткової документації, та інші заходи для боротьби з обходом санкцій.
Більше інформації за посиланням https://cutt.ly/MeelGv4c
Рада ЄС вперше ухвалила законодавство про боротьбу з насильством щодо жінок
Директива вимагає від усіх країн ЄС криміналізувати такі злочини, як каліцтво жіночих статевих органів, примусовий шлюб і кібернасильство, зокрема таке як обмін інтимними зображеннями без згоди.
Новий закон також містить заходи для запобігання насильству проти жінок і домашньому насильству та встановлює стандарти захисту жертв цих злочинів.
Детальніше за посиланням https://cutt.ly/VeelGXvE

Всі новини →