Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Щодо методичних матеріалів стосовно розроблення програм комплексного відновлення території громад!

19/12/2022

 В рамках проєкту «Зменшення вразливості до ризиків катастроф в Україні» задля посилення спроможності громад до зменшення ризиків техногенних та екологічних катастроф, які значно загострилися внаслідок російського повномасштабного вторгнення на територію України, а також для практичного сприяння процесам відбудови, реконструкції та відновлення громад БФ “Право на захист” розробив комплект Методичних рекомендацій щодо розроблення програми комплексного відновлення території громад.

Дані методичні матеріали містять: покрокові рекомендації щодо складання планів відновлення і спираються на попередньо проведену дослідницьку роботу з аналізу місцевих стратегічних документів із зменшення ризиків лих на відповідність національним, регіональним документам, чинної нормативно-правової бази, а також відповідність Сендайській рамковій програмі зі зниження ризику катастроф. Особлива увага приділена відбудові за принципом “краще, ніж було”.
 
Розроблені матеріали носять універсальний характер для всіх територіальних громад України, а також усіх причетних до процесів відновлення та відбудови. Водночас окреме практичне значення вони мають, зокрема, для територій та громад, які постраждали внаслідок військових дій, знаходилися під тимчасовою окупацією країни-агресора і були деокуповані, або ж перебувають під ризиком ураження через розташування на їх території та/або знаходження на сусідніх територіях об’єктів, які несуть техногенні та екологічні ризики внаслідок порушення їхнього звичайного функціонування (у тому числі внаслідок військових дій).
 
До комплекту матеріалів входять:
 
1. Розроблення програми комплексного відновлення території громад: методичні рекомендації (pdf брошура)
 
2. Вебінар “Програма комплексного відновлення території громад: покроковий алгоритм та практичні підказки” від автора-експерта методичних рекомендацій (запис вебінару).
 
Методичні матеріали призначені для:
 
- голови громад, старости, їх заступники, працівники виконавчих органів громад;
 
- працівники ОДА (на час війни - військові адміністрації), які погоджують програми відновлення (департаменти з екології та природних ресурсів, цивільного захисту,громадського здоров'я, архітектури та містобудування тощо);
 
- територіальні представництва державних органів влади: управління водного господарства, лісового-мисливського господарства, ДСНС, центри громадського здоров'я тощо;
 
- громадськість - фізичні та юридичні особи, які проживають та/або здійснюють діяльність в межах ТГ, чи планують її здійснювати, та на яких програма відновлення матиме вплив.
 
Для надсиланя комплекту методичних матеріалів необхідно заповнити Анкету за цим лінком: bit.ly/3uAY5qi
 
У січні 2023 року комплект методичних матеріалів буде адресно надісланий вказаним контактним особам.

 

Всі новини →