Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

#корисна_аналітика

05/10/2023

66 – саме таку позиція посіла Україна у цьогорічному Global Gender Gap Report.
Це міжнародний індекс, який вимірює прогрес у забезпеченні гендерної рівності у світі. Оцінка відбувається за 4 ключовими параметрами: економічна участь і можливості, рівень освіти, здоров’я та виживання, розширення політичних прав.
Наша держава отримала 0,714 бала (за шкалою від 0,001 до 1) і посіла 66-те місце зі 146 країн. У 2022 році ми займали 81 місце, а у 2021 році – 74.
Це показує, що навіть в період триваючої війни ми продовжуємо працювати над впровадженням гендерної рівності та забезпеченні рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
У Індексі вже 14-й рік поспіль лідирує Ісландія (91,2%) – єдина країна, яка подолала понад 90% гендерного розриву у досліджуваних сферах. Серед лідерів також Норвегія, Фінляндія, Нова Зеландія, Швеція, Німеччина, Нікарагуа, Намібія та Литва. Жодній країні у світі ще не вдалося досягти повного гендерного паритету.
Дослідники підрахували, що за нинішніх темпів прогресу знадобиться 162 роки для подолання гендерного розриву у сфері політичних прав та можливостей та 169 років – у сфері економічної участі та можливостей жінок та чоловіків.
Звіт за результатими Індексу: http://surl.li/lfyuz
Більше про те, як Україна працює у цьому напрямі в період війни читайте в оновленому Gender Profile Ukraine 2023. У документі можна ознайомитися з основними досягненнями, результатами та викликами нашої держави у впровадженні принципів гендерної рівності та розширенні прав та можливостей жінок і чоловіків.
Посилання на дослідження: https://cutt.ly/Cwv7Ekgn

 

Всі новини →