Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

БТРЗ разом з волонтерами займуться бронею для військової техніки

11/08/2015

Сьогодні, 11 серпня, голова облдержадміністрації Вадим Меріков разом з волонтерами Ольгою Малярчук та Максимом Доскочем, а також командиром взводу 79-ї окремої аеромобільної бригади Павлом Чайкою відвідали ДП «Миколаївський бронетанковий завод».

«У волонтерів є достатньо хороші пропозиції щодо впровадження нових технологій, удосконалення прохідності бронетанкової техніки, поліпшення противокумулятивних екранів. Екрани, які більш модернізовані, а головне випробувані боєм. Упевнений, що нам вдасться налагодити виробництво і установку такої броні на заводі», – сказав Вадим Меріков.

За його словами, трудовий колектив нарощує оберти: зросла заробітна плата, приходять нові фахівці. Сьогодні на підприємстві працює 359 осіб, частина з них у три зміни. На підприємстві активно відроджують конструкторське бюро, яке, на превеликий жаль, було з 2010 по 2014 роки практично розпущене. Колись, це був колектив зі 100 чоловік, сьогодні вдалося забезпечити роботою вже 6.

«Все це підтверджує можливість втілювати в життя нові проекти. Важливо консолідувати трудовий колектив і розвивати підприємство», – сказав він.

Волонтер Максим Доскоч представив напрацювання конструкторського бюро, роботу якого за свої кошти оплачують волонтери. «Ми хочемо передати свій досвід, який могли б використати і на цьому підприємстві. Вже більше року ми активно співпрацюємо з Миколаївським тепловозоремонтним заводом, «Артелем» і СУ-8. Ці підприємства допомагають як у придбанні металу, так і з виготовленням противокумулятивних екранів».

Максим Доскоч розповів, що завдяки спільній і кропіткій роботі, деякі підрозділи 79-ки оснащені за останньою «військовою модою». Важливим є захист техніки, волонтерам, конструкторам і військовим вдалося розробити екрани, в яких коефіцієнт руйнування підвищено до 65%.

Те, що це досить високий показник підтвердив і командир взводу 79-ї окремої аеромобільної бригади, повний кавалер ордена «За мужність» молодший лейтенант Павло Чайка. Військового в боях неодноразово рятувала саме броня, розроблена і встановлена волонтерами. Він сподівається, що ці пропозиції будуть почуті не тільки керівництвом заводу, але і в Міністерстві оборони.

Військовослужбовець розповів, що рік тому примітивні екрани врятували життя десятків солдатів. Тому звернувся до волонтерів, які не тільки зібрали кошти на придбання та встановлення такої броні, але й випробували перші зразки.

«Уже через місяць ці захисні екрани показали свою ефективність в Донецькому аеропорту, потім у боях під Дебальцеве. Екрани врятували десятки життів військових. Не хотілося б випробовувати нові вдосконалені решітки в бою, але якщо доведеться, то я впевнений, що захист буде високим», – сказав Павло Чайка.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков доручив керівнику підприємства попрацювати над розробками волонтерів та через 10 днів поінформувати про результати.

У свою чергу виконуючий обов'язки генерального директора ДП «Миколаївський бронетанковий завод» Микола Кістрін сказав: «Знаючи, що це буде служити захистом для наших воїнів, ми докладемо максимум зусиль, щоб реалізувати проект у нас на заводі».

Всі новини →