Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Анкетовано 1078 демобілізованих та родин загиблих учасників АТО

01/12/2015

 Про це розповіли вчора, 30 листопада, під час наради всіх представників Центрів допомоги демобілізованим та родин загиблих учасників АТО. В заході взяли участь і директор департаменту соціального захисту населення Ольга Сивопляс, і директор Миколаївського обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Янковська.

За словами координатору Центру Ольги Малярчук, такий вид опитування дав можливість не тільки створити реальний реєстр демобілізованих та родин військовослужбовців, а й визначити основні проблеми. Вона подякувала соціальним працівникам, які активно долучилися до цієї кропіткої роботи та розповіла волонтерам з районів про методику отримання, зберігання та передачі інформації.

«За кожної анкетою – стоїть людина. Впевнена, що кожен з вас розуміє ту відповідальність, що покладена на кожного з нас. Водночас Центри у районах – це перша і найважливіша ланка у комунікації,  ви – ті, хто першими маєте прийти на допомогу військовим та їх родинам. Тільки так нам вдасться реалізувати такий масштабний проект», - сказала вона.

Ольга визначила, що серед основних проблем з якими звертаються військові – залишаються земельні питання. 

Обговорили і питання створення психологічно кризових служб у районах, що дасть можливість оперативно надавати психологічну  допомогу як демобілізованим, так і їх сім’ям.

За час роботи телефону «гарячої лінії» надійшло більше 100 дзвінків, в оперативному порядку вдалося вирішити питання що стосуються видачі земельних ділянок, отримання статусу учасника бойових дій, надання пільг та матеріальної допомоги.

Нагадаємо, що при облдержадміністрації функціонує Центр допомоги демобілізованим та сім'ям загиблих військовослужбовців. Телефон «гаряча лінія» - (0512) 37 02 22. Аналогічні Центри працюють і в районах та містах області.

 

 

 

Всі новини →