Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В ОДА відбувся брифінг щодо приватизації об'єктів державної власності

01/06/2021

У понеділок, 31 травня, відбувся онлайн-брифінг голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма та начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександра Славського.
“Сьогодні в Україні нараховується понад 1 млн об'єктів державної власності. Це понад 3600 держпідприємств, якими керують 96 органів управління. 600 об'єктів з цього переліку підлягають приватизації та близько 1800 не працюють”, — зазначив Олександр Славський.
 
Він додав, що головна спільна мета співпраці Миколаївської ОДА та Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях — налагодження роботи щодо подальшої ефективності держмайна.
За його словами, співпраця полягає у спільному виявлені таких об'єктів, які не є в експлуатації, а також пошук приватних інвесторів.
 
Віталій Кім додав, що сьогодні Фонд державного майна має прозору політику.
“Мені дуже подобається, як зараз реалізується політика держави щодо приватизації. Все дуже відкрито, зрозуміло. З боку Миколаївської ОДА ми, звісно, підставляємо дружнє плече в деяких питаннях, які потребують нашого втручання”, — сказав голова ОДА.
 
Також з метою налагодження взаємодії 07 травня було створено Регіональну робочу групу з питань управління об’єктами державної власності, яка вже приступила до роботи – відбулося 2 засідання, на яких розглянуті питання визначення шляхів найбільш ефективного використання об’єктів державної власності у Миколаївській області, які не увійшли до статутних капіталів господарських товариств в процесі приватизації.
“Завдяки Закону України про приватизацію державного та комунального майна цей процес став прозорим, зрозумілим для суспільства. Ми готуємо повну документацію та юридично очищуємо об'єкт приватизації, виставляємо його на аукціон. Переможець отримує право укласти договір купівлі-продажу цього об'єкта”, — додав Александр Славський.
 
До початку аукціону ФДМУ не володіє інформацією щодо кількості та ідентифікації учасників. Ці обмеження виконуються згідно чинному законодавству, як міра запобігання корупції тощо. Лише по завершенню аукціону та публікації протоколу переможець стає відомий.
 
Віталій Кім також наголосив на тому, що є певна кількість об'єктів по Миколаївській області, які не готові до приватизації через судові позови, обмеження тощо. Він резюмував, що більш логічним є надання права власності об'єктів саме місцевій владі — територіальним громадам, містам.

Всі новини →