Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Розпочато співробітництво державного архіву Миколаївської області та FamilySearch International з оцифрування документів Національного архівного фонду генеалогічного характеру

11/06/2021

Державний архів Миколаївської області та міжнародна неприбуткова організація FamilySearch International розпочинають оцифрування архівних колекцій у межах підписаного 2020 року Меморандуму про співпрацю.

З другого по дев’яте червня тривало навчання операторів на сканувальному обладнанні, наданому FamilySearch International у рамках співпраці.

Під час тестової роботи оцифровано 2 фонди дореволюційного періоду з тематичного розділу «Записи судових канцелярій, Миколаїв 1795-1945 (Court offices records, Mykolaiv 1795-1945) - Возсіятський та Новобузький волосні суди.

Розпочато роботу з документами фондів, віднесених за тематикою до релігійних організацій міста Миколаєва (Religious organizations, Mykolaiv) за 1790-1925 роки.

У цілому до оцифрування заплановані як фонди дореволюційного періоду, так і документи радянської епохи. Проєкт з оцифрування триватиме до двох років.

На фото: інструктори Armando Randazzo, Samuele Caggegi та Stefano Muratori (Італія) під час навчання операторів з України; робочі місця та обладнання.

 

Всі новини →