Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Під час карантину ми маємо багато часу для саморозвитку, вивчення нового матеріалу та вдосконалення попереднього.

22/07/2021

В мережі існує велика кількість платформ, де можна здобувати освіту чи розширювати кругозір абсолютно безкоштовно та не виходячи з дому.  

Баштанська районна філія Миколаївського обласного центру зайнятості пропонує до вашої уваги кілька інтернет-платформ, які мають безкоштовні курси з різних предметів від авторитетних викладачів провідних університетів, це сайти, на яких розміщені різноманітні курси та лекції. Одні цікаво просто послухати ввечері за чашкою чаю, а за допомоги інших можна здобути нову освіту чи вивчати нову мову. 

Освітній портал ДСЗ

Про платформу: ця освітня платформа є новим продуктом державної служби зайнятості, який призначений для отримання користувачами інформації про ринок праці, вимоги роботодавців до претендентів на роботу, правила та норми складання сучасних документів, що супроводжують пошук та отримання роботи, як то – резюме та супровідний лист. А ще ми пропонуємо отримати необхідні знання та навички, що стануть у нагоді на новій роботі: комунікабельність, стресостійкість, креативність,уміння працювати в команді, навички впевненого користувача різноманітних програм та додатків, і ще багато чого цікавого і корисного.

ДІЯ

Про платформу: на ній кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Які курси там можна знайти: базові цифрові навички для батьків та вчителів, безпека дітей в інтернеті.

Prometheus

Про платформу: одна з найбільших українських освітніх платформ масових відкритих онлайн-курсів. На ній розміщуються курси як від українських спеціалістів, так і переклади іноземних освітніх програм.

Які курси там можна знайти: з програмування, англійської, маркетингу, побудови онлайн-бізнесу, агрономії, дизайну, економіки, управління персоналом, письменності, управління громадами, антикризових комунікацій.

Також є курси для підвищення кваліфікації медиків, вчителів і новачків на державних посадах. Звичайно, це далеко не весь перелік курсів, які можна знайти на платформі. 

EdEra

Про платформу: ще одна українська студія онлайн освіти. Команда платформи створює онлайн-курси, спецпроекти, інтерактивні підручники та освітні блоги.

Які курси там можна знайти: на платформі є багато курсів для вчителів і матеріалів для учнів, які готуються до ЗНО.

Також можна знайти курси по медицині, захисту прав, історії України, англійській мові, підприємництву, програмуванню, української мови та літератури, біології, математиці.

WiseCow

Про платформу: це український відеолекторій, де зібрані короткі ролики по 10 хвилин. Ролики розповідають про українську культуру та історію.

Які курси там можна знайти: наразі відеолекторій пропонує лекції 9-ти тематик – це література, кіно, мистецтво, історія, журналістика, мода, міста і соціум.

У кожному з розділів планується по 10 курсів. Кожен курс вміщує 10 відео та 10 додаткових матеріалів. Розділ "Міста", на відміну від інших, містить не ролики, а цікаві культурні ініціативи кожної з областей України.

Українська команда Google

Про платформу: команда регулярно запускає онлайн-курси для підприємців в рамках проєкту Google Digital Workshop. Наразі доступно 19 курсів.

Які курси там можна знайти: основи програмування, мистецтва публічних виступів, онлайн-маркетингу. Є короткі курси на кілька годин або ж довгострокові на кілька днів.

Більшість курсів зберігаються у форматі відео на YouTube-каналі. Є курс цифрового маркетингу, по закінченню якого надається сертифікат. Курс складається з 26 модулів, створених тренерами Google. Сертифікат допоможе покращити резюме. 

Coursera

Про платформу: мабуть, одна з найвідоміших освітніх платформ. Більше інформації там зможуть знайти ті, хто володіє англійською мовою. Проте, на платформі є курси, перекладені на українську мову або ж мають субтитри.

Які курси там можна знайти: з розвитку бізнесу, комп'ютерних технологій, особистого розвитку, вивчення різних мов, а також багато інших освітніх програм.

Після проходження деяких курсів платформа видає сертифікати. Сертифікат допоможе покращити резюме та показати роботодавцю, що ви завжди готові вчитися новому. 

Khan Academy

Про платформу: це некомерційна організація, метою якої є надання безкоштовної освіти для людей з будь-якої точки світу. Сайт академії надає доступ до колекції з більш ніж 4200 безкоштовних мікролекцій.

Які курси там можна знайти: з математики, історії, охорони здоров'я та медицини, фінансів, фізики, хімії, біології, астрономії, економіці, космології, органічної хімії, історії мистецтва, макро- і мікроекономіки, комп'ютерних наук.

Проєкт був створений у 2008 році випускником MIT і Гарварду Салманом Ханом. Підтримується за допомогою пожертвувань. Значна частина пожертвувань припадає на Google і фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Всі новини →