Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дорогі земляки! Вітаю Вас з Днем української писемності та мови.

09/11/2021

 

 Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, приурочений українському літописцю Нестору – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації, тож від нас залежить, якими побачить українців світ.

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Вишукана й могутня, вічна у народній пісні і в щирій молитві українська мова належить до найдавніших мов Європи. Вона зачаровує своєю милозвучністю, довершеністю, здатністю виражати найтонші вияви думок і почуттів.

Тернами, а не трояндами стелився її шлях. Переслідувана у власному домі, вона проростала й увічнювалася палким словом Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, інших світочів національної культури, всім українським народом.

Всебічна підтримка державної української мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України.

Бажаю всім миру, щастя, благополуччя Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

 

З повагою,

голова райдержадміністрації Владислав ДМИТРІВ

 

Всі новини →