Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Миколаївській ОДА обговорили актуальні питання територіальних громад області

09/11/2021

 У вівторок, 9 листопада, в Миколаївській ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Решетілова та заступника голови облдержадміністрації Миколи Марінова відбулася відеоселекторна нарада з представниками райдержадміністрацій та територіальних громад Миколаївської області.

 

Під час наради обговорено ряд актуальних питань, пов’язаних з діяльністю та розвитком територіальних громад регіону.

 

Було порушено питання проведення інвентаризації об’єктів нерухомого комунального майна на виконання завдання пункту 5 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року № 180/2021.

 

Також розглянули стан використання коштів та інших питань надання субвенцій з державного та обласного бюджетів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територіальних громад Миколаївської області.

 

Також звернули увагу на підготовку інвестиційних паспортів та формування переліку інвестиційних проєктів, які планується реалізувати в Миколаївській області та стратегічних документів, утворення старостинських округів.

 

У ході наради було акцентовано особливу увагу на якісній та своєчасній підготовці документів з порушених питань, вирішення яких є важливою складовою для функціонування спроможних громад Миколаївщини.

 

За результатами наради надані відповідні доручення та рекомендації.

 

Миколаївська облдержадміністрація і надалі сприятиме територіальним громадам у здійсненні повноважень місцевого самоврядування, зокрема у розв'язанні питань соціально-економічного розвитку, та надаватиме їм необхідну консультативну допомогу.

 

Всі новини →