Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Озеленимо рідний край разом!

17/11/2021

З 1 жовтня по 30 листопада проходить Акція  в рамках програми Президента “Зелена країна” - “Створюємо ліси разом”.

Мета Акції полягає в тому, що ліс – це, перш за все, свіже повітря та чисте довкілля. Завдяки лісу зберігається біорізноманіття. У рамках програми Президента “Зелена країна” за 3 роки, за прогнозами Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, планується висадити 1 мільярд нових дерев, що в свою чергу означає, що за 10 років - збільшимо площу лісів на 1 мільйон гектарів. Долучитися до озеленення країни може кожен бажаючий. Для участі в акції необхідно зареєструватися на сайті https://zelenakraina.gov.ua/.

Так, 16 листопада, за сприянням управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївської обласної ради за участі начальника управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації Олександри Єфименко, депутата Миколаївської обласної ради Віталія Гомерського, голови райдержадміністрації Владислава Дмитрієва та заступників голови райдержадміністрації, заступника Баштанського міського голови Олександра Васильєва, секретаря Баштанської міської ради Інни Гомерської, директора ДП «Баштанське лісове господарство» Юрія Крета та працівників ліцею в рамках Акції та природоохоронного заходу «Охорона та відтворення рослинних ресурсів – озеленення території області» Комплексної обласної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2021-2027 роки на території державного навчального закладу «Баштанський професійний ліцей» здійснено висадку саджанців для багаторічних насаджень віком до одного року дерев липи, каштану, верби, черешні, персику, абрикосу тощо.

«Висаджуючи дерева ми збагачуємо видове різноманіття флори нашого району, закладаємо фундамент в озелененні Баштанщини, що в подальшому може покращити екологічну ситуацію на території рідного краю та своїм досвідом показуємо гарний приклад для наслідування», - зазначив Владислав Мирославович.

Всі новини →