Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Юрій Гранатуров: З 13 жовтня на Миколаївщині вакциновано 2642 дитини віком 12+

19/11/2021

 З 13 жовтня в Миколаївській області вакциновано 2642 дитини віком 12+. Щеплення дітям роблять виключно вакциною Comirnaty/Pfizer.

 

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу у п’ятницю, 19 листопада, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.

 

«Мешканці області свідомо підійшли до питання вакцинації дітей від COVID-19. Цей процес наразі триває та набирає обертів», - розповів він.

 

Також під час брифінгу заступник голови Миколаївської ОДА повідомив, що в області продовжується вакцинація вагітних та годуючих мам.

 

«В області вакцинувалося понад 50 мам, що вигодовують дітей грудним молоком. Вони мають можливість щепитися вакцинами Comirnaty/Pfizer та AstraZeneca (Covishield, SKBio) без застережень. Тому просимо дослуховуватися до рекомендацій та вакцинуватися», - сказав він.

 

Юрій Гранатуров поінформував, що ним як керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, було видане розпорядження щодо посиленого контролю роботи пунктів та центрів вакцинації безпосередньо керівниками районів та територіальних громад, а особливо у вихідні дні.

 

«На цих вихідних будуть проведені вибіркові перевірки по всій Миколаївській області щодо роботи пунктів вакцинації. Хочу сказати, що лише активне продовження вакцинації зможе стати на перешкоді цій страшній хворобі», - наголосив Юрій Гранатуров.

 

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Максим Безносенко розповів, що за минулу добу було вакциновано 9298 особи, з них 1 дозою – 2970 осіб, 2 дозою – 6328 осіб.

 

«За останні три місяці в Україні 94,3 % госпіталізованих з COVID-19 це невакциновані люди. А 96,5 % померлих від ускладнень COVID-19 за цей період не пройшли двох доз вакцинації. Вакциновані від COVID-19 вмирають в дев’ять разів менше в порівнянні з невакцинованими», - повідомив він.

 

Також Максим Безносенко нагадав, що на сьогодні для проведення вакцинації від COVID-19 на території області створено та працює 22 мобільні бригади, 108 стаціонарних пунктів щеплень та 19 центрів масової вакцинації.

 

Переглянути адреси доступних пунктів та центрів вакцинації по всій області можна за посиланням: https://cutt.ly/cTWZMzb.

 

Всі новини →